Her Gün 101 Fetih Suresinin İlk Ayetini Okuyanlar | allahinbereketi.com

Her Gün 101 Fetih Suresinin İlk Ayetini Okuyanlar

Kaynaklara göre Hudeybiye Anlaşması imzalandıktan sonra yeni zafer müjdelemek için Fetih suresi indirilmiştir. Müslümanlar için çok önemli bir dua olup her gün 101 Fetih suresinin ilk ayetini okuyanlar Allah’ın mükafat kapısından boş çevrilmeyecektir, buyrulur. Fetih suresini okuyan insanların duaları kabul edilecektir. İlk ayetini okuduktan sonra 1001 kere “Ya Fettah” esmasını da okumanız gereklidir. sonrasında Fetih suresine devam etmeli ve duayı tamamlamalısınız.

Fetih Suresinin İlk Ayeti Fazileti

Sıkıntısı olan insanlar çaresini arıyorlarsa Fetih suresini okumalıdır. Fetih’in ilk suresini okumak sıkıntılarınızdan kurtulmanızı ve gönlünüzden geçen duaların kabul olması faziletine kavuşturur. Maddi manevi sıkıntısı olan herkes Fetih suresini okuyarak Allah’a dua etmeli, tevekkül ederek hayırlısını beklemelidir. Fetih suresinin birinci ayetini her gün 101 kez okuyanlar kabul olmasını istedikleri dileklerini Yüce Allah’a iletirler. Yalnız dileğiniz ne ise, her dilek için Fetih suresi ayrı ayrı 101 kere okunmalıdır.

Fetih Suresinin İlk Ayetini Okuyanlar

Yüce Allah’a dileklerini ilettikten sonra Fetih suresini okumanız ve sonrasında kendiniz için en hayırlı olana inanarak beklemelisiniz. İmanınız inancınızın en büyük destekçisidir günde 7 kere Fetih suresi okuyan müminlerin duaları kabul olunur. Her kim Her gün 101 Fetih suresinin ilk ayetini okuyanlar arasında yerini alırsa Allah bu kullarını görmezden gelmez ve ödüllendirir. Duaların okunması elbette abdestli iken daha makbuldür ancak namazlarınızdan sonra veya abdest aldıktan sonra samimi duygular ile okuduğunuz Fetih suresi daha makbul olacaktır. Müslümanlığın gereği her daim abdestli ve Allah’ı zikreder halde olmaktır. Abdestli değilseniz dahi Allah’ın adını ve dualarını zikretmeniz çok erdemli bir davranıştır.

Fetih Suresinin İlk Ayeti Ne İçin Okunur

Hem maddi hem de manevi sıkıntıda olan insanların devamlı okudukları E-Fetih suresinin ilk ayetinde “fetahna leke fettan mübina” kısmı zafer kazanmak, düşmanlara galip gelmek, bağlı olan türlü işleri çözmek anlamı taşır. Fetih suresinin ilk ayetini gün içerisinde okuyan kişinin duaları hayırlı zamanda kabul olunur. Allah dua kapısına yönelen hiçbir kulunu boş çevirmez.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver