İhlas Suresinin Fazileti Nedir? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

İhlas Suresinin Fazileti Nedir?

Evine giren kişi her akşam İhlas suresi okursa yoksulluk evine uğramaz. Evinde bereket ve bolluk artar. İhlas suresinin Arefe günü okunmasında da büyük faziletler bulunur. Tüm günahlarının affolunacağına dair hadisler bulunmaktadır. Cuma namazı kılarken İhlas suresini okuyan biri tüm hafta boyunca korunacaktır. Günde bin kere İhlas suresini okuyan kişiye özel mükafatlar ve faziletler verilir. Yolculuğa çıkacaksanız 11 kere İhlas suresini okumanız eve geri dönene kadar sizi korur. 100 kere İhlas suresini okuyan birine Allah her harf için 10 adet sevap yazar ve 10 günahını da siler. İhlas suresinin fazileti öyle çoktur ki Allah okuyan her kuluna nice güzellikler bahşeder.

İhlas Suresi Okumak Neye İyi Gelir?

Günlük dualarda ve beş vakit namazda sık okunan dualar arasında İhlas suresi bulunur. Kısa ve kolay ezberlenebilir olması, çok faziletli bir dua olması müminlerin okumak isteme sebeplerindendir. İhlas suresinin fazileti arasında 100 kere okuyan birine Allah’ın her harf için tam 10 sevap vereceği ve 10 günahını da sileceği bulunmaktadır. Yüce Allah’ın asla hiçbir şeye muhtaç olmadığını ve şükretmenin hatırlatıldığı sureyi okumanın faziletleri de çoktur. İhlas suresini okuyan kişiyi Allah her zaman korur. Evine girerken okuyanların rızkını çoğaltır. Gönlünden geçem dilek ve temennilerin kabul olması için de İhlas suresi okunmaktadır.

Günde 50 Defa İhlâs Okursak Ne Olur?

Her gün 50 kez İhlas suresini okuyan müminin tam 50 yıllık günahı bağışlanır. Kıyamet günü geldiğinde o kişi “Allah’ı öven kişi, kalk ve cennete gir” şeklinde çağırılır. 100 kere okuyanların ise tüm günahları bağışlanır, cehennem azabından kurtulur. İhlas suresinin fazileti saymakla bitmeyecek kadar fazladır.

İhlas Suresi Hangi Ayda Okunur?

Hadiste Arefe günü okunması ile alakalı İhlas suresini okuyan kişinin bunu Arefe günü öğlen ve akşam arasında 1000 kez tekrarlarsa Allah o kişiye ne isterse verecektir şeklinde buyrulmaktadır. Bunun dışında ay olarak İhlas suresinin her gün okunması çok faziletlidir. 100 kere okuyan kişinin 10 günahının silindiği rivayet edilir.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver