İnşirah Suresinin Fazileti Nedir? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

İnşirah Suresinin Fazileti Nedir?

Yüce Allah’ın indirmiş olduğu her suresinin bir fazileti bulunur. İnşirah suresinin fazileti manevi sıkıntılardan müminleri arındırmak ve kalplerinde huzur bulmalarını sağlamaktır. Allah’ın adını zikretmek en büyük faziletidir. İnşirah suresi Mekke’de bulunduğu sırada peygamber efendimiz ve onun ahalisine sıkıntılardan kurtulmalarının yakın olduğuna dair umut ve refah vermek için Allah tarafından indirilmiştir. Mekke’de yaşayan puta tapan müşrikler baskılarını arttırınca peygamberimiz de türlü sıkıntılar içine düşmüştür. Yüce Allah İnşirah suresi ile hem peygamberimize hem de Müslümanlara zorluklardan sonra kolaylıkların geleceği müjdesini bildirmiştir.

İnşirah Suresi Okuyunca Ne Olur?

Günde 7 kere okuyan ve her gün bunu tekrarlayan kişilerin sıkıntıları ve dertleri Allah’ın izni ile yok olacak ve kalpleri huzura kavuşacaktır. Namazlarını kıldıktan sonra müminlerin İnşirah suresini okuması rızıklarının çoğalmasını ve işlerinin kolaylaşmasını sağlar. Allah neyi nasıl isterse o işin hükmü gerçekleşir. İnşirah suresinin fazileti gönül sıkıntılarının feraha kavuşması, derdi olanın dermana ulaşması ve zorluklardan sonra kolaylıkların gelmesi şeklinde bilinir.

İnşirah Suresi Kimlere Okunur?

Sıkıntı çeken kişilere, gönlü darda olanlara, bunalıma girmişlere okunması Allah tarafından huzura kavuşmalarına vesile olur. Hastalık çekenler arasında böbrek taşı veya kumu olanlar İnşirah suresini yazıp içtikleri suya koyduklarında şifa bulur. İnşirah suresinin fazileti zorluk çekenlerin ardından kolaylıklara Allah rızası ile ulaşacağı şeklinde müjdelenir. Her kim sıkıntıya düşer manevi huzurdan yoksunlaşırsa Allah rızası için İnşirah suresini okusun. Her gün 7 kere okuyanların Yüce Allah işlerini kolaya sokar ve rızıklarını bol eyler.

İnşirah Suresi Ne Duasıdır?

Müslümanların manevi sıkıntılarından kurtulmak ve gönül rahatlığına ulaşmak için okudukları İnşirah suresi Mekke döneminde indirilmiştir. 8 ayetten oluşur ve Kuran’da 94. sure olarak yer alır. Mekke’de yaşamakta olan putperestler baskı ve kötülüklerini artırdıklarında müşriklerle uğraşan peygamber efendimizin manevi sıkıntı çektiği, bu sıkıntıların ardından kolaylıkların geleceğine dair ümit verildiği İnşirah suresi iman ve ibadetlerin Allah için yapılmasına devam edilmesi gerektiğini vurgular. Hem Müslümanlar hem de peygamberimiz zorlukları Allah rızası ile aşacaklarına inanmış ve ona imandan asla vazgeçmemiştir.

Rahmetin İncisi İnşirah Suresi

Hayat boyu karşılaşılan zorluklarda sabrın yanında şükür, dayanışma, adalet gibi önemli değerler olduğunu belirten İnşirah suresi Allah’ın rahmetini hatırlatır. Müslümanların tüm olumsuzluklara rağmen inançlı bir perspektifle yaşamasını teşvik eder. Faziletleri bambaşka bir bakış açısı kazandırırken içerdiği mesajlar kalpleri aydınlatır.

Arapçada kolaylaştırma anlamına gelen İnşirah kelimesi surenin temasıdır. Dolayısıyla zorluklar karşısında insanlara Rabbinin yardımının ve rahmetinin olduğu hatırlatılır. Ayetlerin her biri sabır ve şükrü öne çıkarırken dayanma gücünü, Allah’a sığınmayı tavsiye eder.

İlk ayette Hz Muhammed’e verilen nimetten bahsedilirken insanlara da verilen nimetlere karşı şükretmeleri öğretilir. Her zorluğun ardından kolaylık ve rahmet olduğu surenin ayetleri arasında yer alır. Allah’ın sıkıntıları kolaylaştıran gücü öne çıkarılırken insanlara aynı zamanda umut ve teselli verilir. Böylelikle kudret sahibine olan inanç güçlenir.

Kardeşlik duygularını pekiştirmek için çağrıda bulunan surenin en önemli faziletlerinden biri budur. Müslümanlar arasında dayanışmanın İslamiyet’in temel prensibi olduğu ifade edilirken zor zamanlarda müminlerin birbirlerine destek olmaları teşvik edilir. Yardımlaşma duygusunun İslam’ın temel prensiplerinden olduğu surenin çeşitli ayetlerinden anlaşılır.

Hayat boyu dengeyi korumak aşırılıktan kaçınmak ve adaleti gözetmek için İnşirah suresi çeşitli öğretiler sunar. Denge ve adalet sayesinde toplumda huzur ile güven sağlanacağı özellikle 6. ayette dile getirilir.

Yaşadıkları zorluklar karşısında Allah’a sığınan insanların inançlarını güçlendirerek zorluklarla baş edebildiği ifade edilir. İnanarak okunan sure hem ruhsal hem sosyal hayatta bıraktığı pozitif etkinin yanı sıra bilinçli, sorumluluk sahibi bireyler olmamızı sağlar.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver