İnşirah Suresinin Faydasını Görenler | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

İnşirah Suresinin Faydasını Görenler

Yüce Allah’ın kudret ve gücünü anlatmakta olan İnşirah suresi hem Arapça hem de Türkçe okunabilir. İnşirah suresinin faydasını görenler Allah’a şükretmeli ve ibadet etmelidir. 7 kere okuyan kişinin sıkıntılarını geçirdiğini ve dertlerini dindirdiği bilinir. İnşirah suresinde yer alan bir anlatımda peygamber efendimizin kötülüklerin alınması için göğsünün açıldığı yer alır. Allah’ın gücü ve kudreti her şeyin üzerindedir ve O neyi isterse yalnızca o olur. Dualar gönlümüzden geçen samimi ve makbul dileklerin Allah’a iletilmesi aracıdır. İnşirah suresi de bunlar arasında yer alan faziletli bir suredir.

İnşirah Suresi Okumak Neye İyi Gelir?

Yüce Allah’ı anmak ve manevi sıkıntılarınızdan arınmak için İnşirah suresi okunmalıdır. Suresinin mealinde her zorlukta bir kolaylık olduğu, boş kaldığın zaman kal ve tekrar yorul, sadece rabbinden ümit et sadece O’na doğrul ifadeleri bulunur. İnşirah suresinin faydasını görenler sıkıntılarından ve manevi darlıklarından kurtulur. 7 kere İnşirah suresini okuyan kişilerin rahatladığı, dert ve sıkıntılarından arındığı bilinen etkilerindendir. İnşirah suresinde yer alan bir anlatımda peygamberimizin göğsünün açılıp kötülüklerden arındırıldığı da yer almaktadır.

İnşirah Suresi Hastaya Okunur Mu?

İnşirah suresinin faziletleri öyle çoktur ki hasta olanların şifa bulması, derdi olanların çare bulması, sıkıntılarından arınması bunlardan bazılarıdır. İnşirah suresinin faydasını görenler Allah’a şükür ve ibadet etmelidir. Göğüs darlığı hastalığı olan kişilere İnşirah suresi okunursa veya hasta kişi İnşirah süresini kendisi okumaya devam ederse Allah bu kuluna hastalığın şifasını verir.

İnşirah Suresi Nerede Geçer?

Kur’an-ı Kerim’de 90. Sure olarak yer alır. İnşirah suresi Mekke’de indirilmiştir. Toplam 8 ayet olarak indirilmiştir. İnşirah suresinin okunması manevi sıkıntılardan arınmayı, kalplerin feraha kavuşmasını sağlar. Her zorluğun arkasında bir kolaylığın olduğu ve bu kolaylıkların Allah’ın lütfu olduğu bildirilir. İnşirah suresi Allah’ın peygamber efendimiz ve ahalisine verdiği manevi ödülleri, zorluklardan sonra kolaylıklara çıkılacağını ve Mekke’deki putperest baskıları sebebi ile sıkıntı yaşayan peygamber efendimize ve Müslümanlara ümit ve teselli vermektedir. Onların Allah’a olan inancının devam etmesini ve itaatlerini sürdürmesi istenir.

Kalplerde Huzurun Kapısı İnşirah Suresi

Derin anlamıyla insanların ruhsal yaşamına ışık tutan İnşirah suresi zorlu anlarda Allah’a güvenmeyi hatırlatır. İslam inancına göre huzura, umuda, insanların kalbine açılan penceredir. Kur’an-ı Kerim’in 94. suresi aynı zamanda keder ve umut suresi olarak adlandırılır.

Arapçada gönül genişliği anlamına gelen İnşirah kelimesi surenin ilk ayetinde geçer. Allah’ın kullarına karşı rahmetiyle birlikte yardımseverliği ve inayeti anlatılır. Verilen mesaj şudur;

  • Allah kullarının sıkıntılarını gidererek ferahlatır.
  • Yaradan kullarına yardım etmek için her zaman hazırdır.
  • Yarattıklarını asla yalnız bırakmaz.

8 ayetten oluşan İnşirah suresinin 2. ayetinde Allah’ın insanoğluna sunduğu nimetlerden bahsedilir. 3. ayet Allah’ın kullarına vermiş olduğu güçle kuvveti anlatır böylelikle tüm zorluklarla başa çıkma gücü olduğunu anımsatır. 4. ayette yaratıcının rahmetiyle merhameti anlatılarak tek sığınılacak kapı olduğu vurgusu yapılır. 5. ayetin dile getirdiği mesaj kullara verilen mükâfatlardır ki onlardan en önemlisi cennettir. Ayette cennetin ödül olduğu ifade edilir.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) hadislerinde kendine yer bulan İnşirah suresi Dünya ve ahiret sıkıntılarının giderilmesinde sağladığı kolaylık ve insanların kalbine verdiği ferahlık ile kabul gören önemli bir suredir.

Gece yatarken okunması durumunda hem keder ve üzüntüden kurtulmak hem de şeytandan korunmak söz konusudur. Müminlere zorluklara karşı teselli ederken ümit veren sure Allah’a olan güven ile bağlılığı güçlendirirken verdiği güç ve cesareti anlamamızı sağlar.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver