Hz. Muhammed Ayşe’yle Kaç Yaşında Evlendi? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Hz. Muhammed Ayşe’yle Kaç Yaşında Evlendi?

Hz. Ayşe’nin Hz. Muhammed İle Evliliği Nasıl Olmuştur?, Hz. Ayşe Hicrette Nasıl Hastalandı?, Detaylar yazımızda…

Arap olan Müslümanlar dışında pek çok coğrafyada Hz. Ayşe’nin evlendiği yaş hala tartışılmaktadır. Kur’an’da yer alan bazı hadisle bakılarak evlilik yaşını tahmin etmek mümkündür. Hz. Muhammed Ayşe’yle kaç yaşında evlendi, ancak siyer ve hadisler incelenerek tespitte bulunulabilir.

Hz. Ayşe’nin Hz. Muhammed İle Evliliği Nasıl Olmuştur?

Peygamber efendimizin en yakın dostu ve ilk Müslüman erkek olan Hz. Ebubekir’in kızlarından biri Hz. Ayşe’dir. Hz. Muhammed Ayşe’yle kaç yaşında evlendi sorusuna cevap tam olarak hicretten iki yıl sonradır. Çok zeki ve güçlü bir hafızaya sahip olan bu vasıflarıyla da peygamberimizin taktirini toplayan bir hanımdı. Aynı zamanda peygamberimizin bakire olarak evlenmiş olduğu tek karısıdır.

Medine’ye yapılan hicret sonrasında evlilikleri gerçekleşmiştir. Babası Hz. Ebubekir Sıddık olarak anıldığından Hz. Ayşe’ye de Sadıka lakabı verilmiştir.

Hz. Muhammed Ayşe’yle Kaç Yaşında Evlendi, Hesaplanabilir Mi?

Peygamberlik müjdesinin dördüncü yılında Mekke’de Hz. Ayşe dünyaya gelmiştir. Yani 614 yılı doğum tarihidir. Medine’ye yapılan hicret 622 yılında gerçekleşmiştir. Hicretin ikinci yılı içinde yani 623’de Hz. Muhammed ile evliliği gerçekleşmiştir. Yani dokuz yaşındadır. Ancak peygamber efendimiz ile nikahlanması hicret olayından önce altı yaşındayken gerçekleşmiştir.

Hz. Ayşe’nin Evlendikten Sonraki Yaşamında Neler Olmuştur?

Evlendikten sonra Hz. Muhammed’in vefatı ile on sekiz yaşında dul kalan Hz. Ayşe henüz on sekiz yaşındaydı. O dönemde kadınların başka erkeklerle evlenmeleri yasak olduğundan tekrar evlenmemiştir. Hz. Muhammed öldükten sonra yaklaşık kırk yedi sene daha yaşamıştır. Ramazan ayında vitir namazını kılmış ardından vefat etmiştir. Vefat yaşı altmış beş olup vefat yeri Medine’dir. Hz. Muhammed Ayşe’yle kaç yaşında evlendi tartışmalarına ise hicret yılı dikkate alınarak yapılan hesaplama sayesinde kesin bir cevap verilmektedir.

Hz. Ayşe Hicrette Nasıl Hastalandı?

Bazı kaynaklarda Medine’nin havasına alışamadığı için hastalandığı yer alır ancak Hz. Ayşe kendi anlatımında humma hastalığına yakalanıp saçlarının döküldüğünü dile getirir. Sonrasında sağlığına kavuşmuş dökülen saçları uzamıştır.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver