Hz. Muhammed Boyu Kilosu Kaç? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Hz. Muhammed Boyu Kilosu Kaç?

Hilye-i Şerif Nasıl Yazılmıştır?, Hilye-i Şerif, Hz. Muhammed Boyu Kilosu Hakkında Nasıl Bilgi Verir?, Hilye-i Şerif-i Kim Yazmıştır?, Hilye-i Şerif Taşımanın Faziletleri Nelerdir?, Detaylar yazımızda…

Peygamberlik döneminde ashabı tarafından çok sevilen Hz. Muhammed boyu kilosu ve diğer fiziksel özellikleri ile eşsiz bir güzelliğe sahipti. Öyle ki ailesi ve yakınları peygamberiniz vefat ettikten sonra bir daha onun yüzünü göremeyecekleri için büyük bir keder içerisindeydiler. Bunun için peygamberimiz onlara vücut özelliklerini içeren Hilye-i Şerif’i yazdırmıştır.

Hilye-i Şerif Nasıl Yazılmıştır?

Hz. Muhammed ağır bir hastalığa yakalandığı sırada Hz. Fatıma çok üzülerek babasının vefat ettikten sonra yüzünü bir daha göremeyeceği için ağlar. Bunun üzerine Hz. Muhammed boyu kilosu, yüzü ve diğer fiziksel özellikleri ile beraber ruh halini de anlatan resimli bir yazı yazdırır. Ümmetinden kim peygamberimize görmek isteyip bu yazıyı yüzüne sürer ise, o kişiye cehennemin haram olacağı müjdelenmiştir.

Hilye-i Şerif-i Kim Yazmıştır?

Hz. Fatıma peygamberimizin kızıdır ve onun talebi ile peygamberimiz tarafından Hz. Ali’ye yazdırılmıştır. Bu yazıyı kim yukarı kaldırır bakarsa, peygamberimize içtenlikle ve muhabbetle bağlanırsa Yüce Allah da o kişinin cehennem azabını ortadan kaldırır. Vefat ettikten sonra sırat köprüsünü ışık kadar hızlı geçeceği ve peygamberimizle beraber cennete gideceği de buyrulmuştur. Hilye-i Şerif Hz. Muhammed boyu kilosu hakkında hem bilgi verir hem de diğer fiziki özelliklerini nesilden nesle aktarmaya vesile olmuştur.

Hilye-i Şerif, Hz. Muhammed Boyu Kilosu Hakkında Nasıl Bilgi Verir?

Hem okumanın hem de yanında taşımanın pek çok fazileti bulunan hilye-i şerif te peygamberimizin boyu kilosu hakkında tasvir bulunur. Ayrıca diğer fiziki özelliklerine de yer verilmiştir. Hilye-i Şerif’in anlamları şu şekildedir:

-Sözlükte; kolye, süs, ziynet

-Manevi olarak; suret, güzel vasıf, yaratılış

Hilye-i Şerif Taşımanın Faziletleri Nelerdir?

Taşıyan kişinin bulunduğu yere hastalık başta olmak üzere kötülük ve şeytan yaklaşamaz. Okuyana hac sevabı verir ve o kişiye fakirlikte bulaşamayacağı müjdeleniştir.  Ayrıca cehennem ateşinin ve kabir azabının bu kişiye uğramayacağı da Yüce Allah’ın mucizelerindendir. Müslümanlar için çok önemli bir yere sahip Olan Hilye-i Şerif okuyana da taşıyana da peygamber efendimizin şefaatini verir. Sadece üç kez okunması iki bin salavat okumuş kadar sevaba nail olunacağına rivayet edilmiştir.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver