Hz. Muhammed Boyu Kaç Metre İdi? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Hz. Muhammed Boyu Kaç Metre İdi?

Hz. Muhammed Boyu Kaç Metre Biliniyor Mu?, Peygamber Efendimizin Fiziksel Özellikler Biliniyor Mu?, Peygamberinizin Yüzü Nasıldır?, Hz. Alinin Anlatımında Peygamberimizin Boyu Nasıldı?, Detaylar yazımızda…

İnsanoğluna bahşedilen dinler arasında en kapsamlı ve mucizelerle dolu olanı İslam dinidir. Allah’ın en sevdiği kulu olan Hz. Muhammed İslam’ı insanlara aktarmak ve öğretmek ile görevlendirilmiş olan son peygamberdir. Hoşgörüsü, adaleti, dürüstlüğü ve güzel ahlakı başta olmak üzere onlarca güzel davranışı ile de gönüllere taht kuran peygamberimizin pek çok özelliği de merak konusu olmuştur. Hz. Muhammed boyu kaç metre sorusu da bunlardan sadece bir tanesidir.

Hz. Muhammed Boyu Kaç Metre Biliniyor Mu?

Peygamberimizin yaşadığı döneme ait olan pek çok eşyası günümüze kadar bozulmadan ulaşmıştır. Topkapı Sarayı’nda korunarak özenle saklanan eşyaları:

-Su içmek için giydiği kasesi

-Savaştaki sancağı

-Saç teli ve diş minesi

-Hırka-ı Şerif (giyindiği hırkası)

Hz. Muhammed boyu kaç metre merak edenler için günümüze kadar gelen eşyalarından yola çıkılarak da bir tahminde bulunabilir. Örneğin hırka-ı şerif in uzunluğuna bakılarak peygamber efendimizin boyu hakkında bilgi sahibi olabiliriz.

Peygamber Efendimizin Fiziksel Özellikler Biliniyor Mu? 

Sahabelerinin bu konu hakkında ki aktarımlarından yola çıkarak peygamberimizin alımlı ve çok güzel bir dış görünüşse sahip olduğu bilinmektedir. Yüzü ay ışığı kadar aydınlık ve berraktı. Omuzları oldukça geniş ve iri kemikli bir yapısı vardı. Boyunun ne çok kısa ne de çok uzun olduğu söylenmiştir. Arapların boyunun uzun olduğu varsayımına dayanarak ortalama olarak 1.80 civarından yada daha uzun olduğu düşüncesi vardır. Hz. Muhammed boyu kaç metre sorusuna net olarak şu kadar demek yanlış olur. Orta boylu yorumunu yapmak daha doğrudur.

Peygamberinizin Yüzü Nasıldır?

Döneminde yaşayan sahabeler tarafından söylendiğine göre dolunay kadar parlak ve beyaz bir tene sahip olan Hz. Muhammed mükemmel bir yüz hattına ve güzelliğe sahipti. Gür sakalları, iri siyah gözleri, inci gibi parlayan dişleri ve büyük biçimli bir ağış yapısı vardı.

Hz. Alinin Anlatımında Peygamberimizin Boyu Nasıldı?

Hz. Ali’nin anlatımına göre peygamber efendimizin boyu ortadır. Ancak dikkat edilmesi gereken kısım “bulunduğu topluma göre orta” ifadesidir. Hz. Muhammed Arap toplumu ile yaşadığına göre, orta boy tanımından 1.80 civarında olduğunu düşünebiliriz.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver