Hz. Muhammed Torunları İsimleri | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Hz. Muhammed Torunları İsimleri

Hz. Muhammed’in Kızları Kimler İle Evlendi?, Hz. Muhammed Torunları İsimleri Ve Hz. Fatıma’dan Olanlar Hangileri?, Hz. Muhammed’in Soyu Kimden Devam Eder?, Detaylar yazımızda…

Hz. Muhammed, Hz. Hatice ile olan evliliğinden altı çocuk sahibi olmuştur. Bunların ikisi erken dördü ise kızdır. Erkeklerin adı Kasım ve Abdullah, Kızlarını adı ise Zeynep, Ümmü Gülsüm, Fatıma, Rukiyye’dir. Eşi Hz. Mariye ise sadece bir erkek evlat dünyaya getirmiş olup ismi İbrahim’dir. Ancak Hz. Muhammed’in oğulları bebek yaşta vefat etmiştir. Kızları ise oldukça genç yaşlarda vefat etmiştir. Peygamber efendimizin yaşayan en büyük çocuğu Zeynep’tir.

Hz. Muhammed’in Kızları Kimler İle Evlendi?

Hz. Rukiyye İslamiyet dönemi içinde Hz. Osman ile evlendi. Hz. Rukiyye genç yaşta vefat edince kardeşi Ümmü Gülsüm Hz. Osman ile evlendi. Hz. Osman peygamberimizin iki kızı ile de evlenmiş olduğu için “zinnureyn” yani “nur sahibi” olarak anılmaktadır. Ümmü Gülsüm de evlendikten altı sene sonra vefat etmiştir. Peygamber efendimizin en çok sevdiği ve en küçük olan kızı Hz. Fatıma da Hz. Ali ile evlenmiştir.

Hz. Muhammed Torunları İsimleri Ve Hz. Fatıma’dan Olanlar Hangileri?

Peygamber efendimizin üçü kız, beşi erkek toplamda beş torunu dünyaya gelmiş ancak soyu Hz. Fatıma ve Hz. Ali’den olan Hz. Hasan Ve Hz. Hüseyin ile devam etmiştir. Diğer oğulları Hz. Muhsin bebekken vefat emiştir.

Hz. Muhammed torunları ve isimleri aynı zamanda çocuklarının da isimleridir. Hz. Fatıma iki kızının adını ablalarının isimleri olan Zeyneb ve Ümmü Gülsüm koymuştur.

Hz. Muhammed torunları ve isimleri kendi isimlerinden devam etmiş Hz. Fatıma’nın kızı Zeyneb’den olan çocuklara “Zeynebiler” denilmektedir.

Hz. Muhammed’in Diğer Çocuklarından Olan Torunları Kimdir?

Peygamberimizin kızı Hz. Zeynep ‘in kızı Hz. Ümame soyunu devam ettirememiştir; oğlu Hz. Ali de bebekken vefat etmiştir. Hz. Muhammed’in son olarak torunu Abdullah da bebekken vefat etmiş annesi Hz. Rukiyye’dir.

Hz. Muhammed’in Soyu Kimden Devam Eder?

Oğullar henüz bebekken vefat ettiği için Hz.Muhammed’ in soyu en küçük kızı Hz. Fatıma’dan devam etmektedir. Diğer kızlarından olan torunların bazıları da bebekken vefat etmiştir. Hz. Muhammed torunları ve isimleri, Hz. Fatıma ve Hz. Ali’nin çocuklarının isimleridir.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver