Kıyamette Evren Yok Mu Olacak? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Kıyamette Evren Yok Mu Olacak?

Sadece Dünya Mı Yok Olacak Yoksa Kıyamette Evren Mi yok Olacak?, Kıyamet Nasıl Kopacaktır?, Bildirilen Kıyamet Alametleri Nelerdir?, Detaylar yazımızda…

İnsanlık, maddi bir varlık olarak bu dünyaya imtihan için gönderilmiştir. Her imtihanın da bir sonu olacağı gibi dünya hayatının da bir sonu gelecek ve kıyamet koptuğunda her şey an içinde yerle bir olacaktır. Kıyamet ile birlikte dünyanın yok olacağı kesindir ancak kıyamette evren yok mu olacak sorusunun cevabı için Kur’an-da yer alan ayetlerin incelenmesi gerekir.

Sadece Dünya Mı Yok Olacak Yoksa Kıyamette Evren Mi yok Olacak?

Kur’an-ı Kerimde yer alan ayete göre Allah’tan başka her şey helak edilecektir.  Helak ise tamamen yok olmak anlamına gelir. Yani burada kastedilen şey sadece dünya değil yaratılmış olan tüm evren helak edilecektir. Kıyamet sadece insanlar için değil evrende yer alan her şeyi kapsamaktadır. Kıyamette evren yok mu olacak, bilinen ayetlere göre cevap; evet helak olacaktır.

Kıyamet Nasıl Kopacaktır?

Öyle bir an düşününki sadece İsrafil’in birinci üflediği sur duyulacak ve o anda her şey paramparça olacak. Gökyüzündeki yıldızlar yerlere dökülecek, canlı olan her şey ölecek, denizler birbirine karışacaktır.

Allah, her şey yok olunca İsrafil’i yeniden dirilterek sura ikinci kez üflemesini emredecek. Böylece ruhlar ayağa kalkıp kendi bedenleriyle yeniden birleşip mahşer alanına gidecektir.

Bildirilen Kıyamet Alametleri Nelerdir?

Kıyametin nasıl kopacağı, kıyamette evren yok mu olacak yoksa sadece dünya mı yok alacak, kıyamet koptuktan sonra neler yaşanacağı Kur’an-ı Kerim’de açıkça anlatılmaktadır. Kıyametin alametlerinden bazıları şu şekildedir:

-Adam öldürme ve fitne olayları artacak

-Gece ve gündüz eşitlenerek birbirine yaklaşacak

-Sarhoşluk artacak

-Kur’an önemsenmeyecek, namaz unutulacak

-Ani ölümler çoğalacak

Kur’an-ı Kerimde Kıyametin Şekli Nasıl Anlatılmıştır?

Kıyamet detaylarıyla Kuran’da yer almaktadır. Ayet ve hadisler ile açıklanarak gelecek nesillere de aktarılacaktır. Kıyametin şekli tasvir edilerek insanların anlaması kolaylaştırılmıştır. Güneşin büzülüp yıldızların gökten teker teker düşmesi, dağlar yerinden oynayacak, gebe olan develerin karnı bomboş kalacak, denizler kaynayacak… bunun gibi tasvirler yapılmıştır.

Kıyametten önce ölmüş olanlar ise Allah tarafından yeniden diriltilecek ve mahşer alanında toplanacaklardır. Kıyamet o kadar hızlı kopacaktır ki o an bir göz kırpma süresinden bile kısa olacaktır.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver