Hz. Muhammed’in Uyku Düzeni | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Hz. Muhammed’in Uyku Düzeni

Hz. Muhammed’in Uyku Düzeni Gece Yarısından Sonra Nasıldı?, Peygamber Efendimizin Uyku Saatleri Nasıldı?, Hz. Muhammed Neden Öğleden Sonra Uyurdu? Detaylar yazımızda…

Peygamber Efendimizin Uyku Saatleri Nasıldı?

Hz. Muhammed’in uyku düzeni oldukça disiplinliydi. Peygamberimiz öğle namazını eda ettikten sonra kısa bir süre uyur ve istirahat ederdi. Bu kısa uykuya “kaylule” de deniliyordu. Kısa da olsa oldukça dinlendirici ve zindelik katan bir uyku olduğu da bilinmektedir.

Hz. Muhammed Neden Öğleden Sonra Uyurdu?

En önemli sebebi peygamber efendimizin gündüz dinlenip gece daha zinde ve uzun uzun ibadet etmek istemesiydi. Hz. Muhammed’in uyku düzeni gece şu şekildeydi:

-Yatsı namazını eda ettikten sonra bir miktar daha uyur dinlenirdi

-Uyumadan önce de Kur’an okurdu

-Gece kalkıp vitir namazı kılar bol bol ibadet ederdi

Hz. Muhammed’in Uyku Düzeni Gece Yarısından Sonra Nasıldı?

Hz. Muhammed’in uyku düzeni ve yaptığı ibadetler tüm Müslüman alemine örnek olacak türdendi. Yatsı namazını kılıp biraz uyuyan peygamberimiz kısa zaman sonra uyanır Kur’an okur sonra sonrasında da vitir namazı kılardı. Ayrıca gece yarısından sonra uykusunun üçte birlik kısmını ibadete ayırırdı. İlk olarak dişlerini misvak ile temizler daha sonra abdestini alıp Allaha ibadetini gerçekleştirirdi.

Hz. Aişe Peygamberimizin Düzenini Nasıl Anlatır?

Hz. Aişe, peygamberimizin ne kadar hayırlı bir kul olduğunu biliyor ve onu hayranlıkla izliyordu. Bir gün peygamberimize sorar, “Senin geçmiş ve gelecek günahların bağışlandığı halde bunu niçin yapıyorsun?”. Peygamberimiz ise şükretmek isteyen bir kul olmak istediğini söylemiştir. Peygamberimizin bu cevabı, onun ibadet etmeyi ne kadar çok sevdiğini ve bunu içtenlikle yaptığının kanıtıdır.

S.S.S

Dinimize Göre Kaç Saat Uyumalıyız?

Peygamberimize göre, az da olsa devamlı olanın daha hayırlıdır. Bu nedenle ortalama beş veya altı saat kadar uyumak her zaman daha iyidir.

Peygamberimiz Hangi Vakitlerde Uyumayı Yasakladı?

Direkt olarak yasak şeklinde geçmese de ikindi namazı ile akşam namazı arasında uyumak pek iyiye yorulmaz. İnsanların kötü ve zorlu rüyalar gördüğü zamanlar en çok bu iki vakit arasındadır.

Peygamber Efendimiz Rüyamıza Girer Mi?

Pek çok insan peygamberimizi rüyasında görmektedir. Rüyasında peygamber efendimizi görmek hayır ve güzelliklere en kısa zamanda ve kolaylıkla ulaşılacağı şeklinde yorumlanır.

Peygamber Efendimiz Nasıl Uyurdu?

Peygamberimiz her zaman yüzü kıbleye dönecek şekilde ve sağ tarafına dönerek yatardı. Kısa süren dinlenme uykularında sırt üstü uzandığı da olurdu.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver