Roma Kaynaklarında Hz. Muhammed | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Roma Kaynaklarında Hz. Muhammed

İmparatorlukların İslam Dini İle Tanışması Nasıl Olmuştur?, Roma Kaynaklarında Hz. Muhammed Nasıl Anlatılır?, Keşiş Yohannes’ in Hz. Muhammed İçin Yorumu Nedir? Detaylar yazımızda…

İslam dini geldiği günden itibaren pek çok kötülemeye, yalanlamaya, reddedilmeye ve türlü karalamalara maruz kalmıştır. Roma kaynaklarında Hz. Muhammed diye bir peygamberin yaşamış olduğundan şüphe duyulması gerektiği vurgulanmış ve insanların kafası karıştırılmaya çalışılmıştır.

Roma Kaynaklarında Hz. Muhammed Nasıl Anlatılır?

Roma bir diğer adı ile Bizans, kaynaklarında Hz. Muhammed’in var olmayışını vurgulamış ancak diğer dinlerin varlığını reddetmemiştir. Roma kaynaklarında Hz. Muhammed, eğer yaşamış olsaydı mutlaka yazılmış olan ilk dönem eserlerinde kendisinden bahsedilecek olan biriydi. Bazı kaynaklar Hz. İsa ve Hz. Musa’yı kabul ederken bazıları Hristiyan olmasına rağmen Hz. İsa’yı dahi kabul etmemiştir.

İmparatorlukların İslam Dini İle Tanışması Nasıl Olmuştur?

Hz. Muhammed dönemi ile ilgili kaynağa sahip imparatorluk pek fazla yoktur. Hz. Muhammed’e kaynaklarında yer veren kişiler:

-Edessa Papazı Yakub

-Thomas Presbyter

-Keşiş Yohannes Bar Penkaye

Örnek verecek olursak Lombardlar, Abbasiler dönemi yaşandığı esnada İslamiyet ile tanışmışlardır. Sınırları Roma’ya kadar dayanıyordu ancak Lombardların kaynakları oldukça geç döneme denk geldiğinden kaynakları da yeterli değildir. Bu nedenle Roma kaynaklarında Hz. Muhammed’in isminin yer alması varlığının da kanıtıdır.

Hz. Muhammed’den Nasıl Bahsediliyor?

Yazılanlara göre Hz. Muhammed tüccarlık yaparken ve Şam’dan başlayıp Filistin’e doğru devam eden bir yolculuğa çıkmıştır. Ayrıca Arap ülkelerine krallık da yapmıştır. Kendisinin vefatından sonra da yerine Hz. Ebubekir geçmiştir. Bu dönemde Arap-Roma savaşı olmuştur.

Keşiş Yohannes’ in Hz. Muhammed İçin Yorumu Nedir?

Keşişler bilindiği üzere belli bir inanç doğrultusunda kendini adamış olan insanlara denilmektedir. Yohannes is Hz. Muhammed’in liderlik ettiği Araplar için bazı iddialar ortaya atmıştır. Ona göre; Araplar peygamberlerine o kadar bağlıydı ki, her sözü emir niteliğindeydi. Ayrıca peygamberin sözüne karşı çıkan herkes ölümle cezalandırılıyordu.

S.S.S

Peygamber Efendimizin Yüzü Nasıl?

Hz. Muhammed’in yüzü yuvarlak şeklinde ve beyaz teni duru bir güzelliğe sahipti. Upuzun kirpikleri ve simsiyah gözleri vardı. Dikkat çekici güzellikteydi.

Peygamber Efendimizin Boyu Kaç Metre?

Kaynaklarda net bir rakam olmamakla beraber peygamberimizin boyu Arapların boyuna oranla kıyaslanırsa 1.80 den kısa olmayabilir. Ayrıca kısa olmadığı ve iri kemikli bir yapıya sahip olduğu da bazı kaynaklarda yer alır.

Hz. Muhammed Neden Resmi Yok?

Peygamberler seçilmiş özel kişiler olduğundan resimlerinin yapılması da hoş karşılanan bir durum değildi. Her ne kadar güzel çizilse de asla gerçeğini yansıtamayacağı için resmi yoktur.

Hz Muhammedi Çizmek Günah Mı?

Tapınılan varlık olup olmadığı durumuna göre, bu varlıklar kutsallık ifade ettiği için heykel ve resim şeylerin yapılması da caiz olmadığı bilinmektedir.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver