Hz Muhammed Resmi Neden Yasak? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Hz Muhammed Resmi Neden Yasak?

Müslümanlık inancına iman eden kişilerin her hangi bir heykel, resim ya da benzeri nesneyi dine ait olarak kabul etmesi ve buna imandan bir saygı göstermesi yasaktır. Hz Muhammed resmi neden yasak?

 İslamiyet dininde putlara, ikonlara, resimlere tapınılması, saygı gösterilmesi ya da hayatı pahasına korunması dinen hoş karşılanan durumlar olmadığından dini liderlerin önderlerin, Allah’ın peygamberlerinin ve kendisinin, meleklerinin benzetmek suretinde olsa dahi resmedilmesi hoş karşılanmamakta, heykellerinin yapılmaya çalışılması ve bunların saygı görülen nesneler haline getirilmesi Allah’a şirk koşmak olarak en büyük günah olarak değerlendirilmektedir. Hz Muhammed resmi neden yasak?

İslamiyette Peygamberlerin Resimleri Bulunur Mu?

İslamiyet dininde peygamberlerin resimlerinin bulunması, yapılması ve yaptırılması aslını yansıtmayacağından, aynısı olamayacağından yasak kılınmış ayrıca böyle bir yasağın buyurulmasının ana sebeplerinden biri, bunun bir tür şirk veya Allah’a ortak koşma eylemi olarak görülmesidir. İslam’da putlara ve heykellere tapınmak büyük bir günah olarak görüldüğünden Hz. Muhammed gibi peygamberlerin suretlerini ya da benzerlerini yaratmak bir tür putperestlik olarak görülüyor.

Müslümanlıkta Hz Muhammed’in Resminin Yapılması Yasak Mı?

İslam dininde Hz. Muhammed’in kendi suretlerini veya heykellerini, kendisine benzetilen resimlerinin yapılmasını yasakladığına inanılmaktadır. Hadislerinden birinde Buhari rivayeti üzerine; Kıyamet günü Allah’ın azabının en şiddetlisine uğrayacak olanların suret yapanlar, putlar dikenler ve bunlara saygı gösterip önünde eğilenler olduğu bildirilmektedir.

Bu hadis, yasağın ciddiyetini ve ona bağlı kalmanın önemini gösterirken, Hz. Muhammed’in suretlerinin oluşturulması yasağı, yalnızca görsel tasvirlerle sınırlı olmayıp, aynı zamanda şirk ve yanlış beyanın aynı sonuçlarına yol açabileceğinden, ses kayıtları veya videolar da dahil olmak üzere, O’nun başka herhangi bir şekilde temsilini oluşturmak kesinlikle günah kabul edilmektedir.

Müslümanlıkta Resim ve Heykel Nasıl Kabul Görmektedir?

İslam’da resim ve heykel başlı başına günah sayılmaz. Ancak, kullanımları ve temsilleriyle ilgili belirli kısıtlamalar ve yönergeler vardır. Asıl endişe, bunların bir ibadet şekli veya İslam’da büyük bir günah olarak kabul edilen putperestlik olarak kullanılmaması gerektiğinden kaynaklanır.

Hz. Muhammed resmi neden yasak kıldı?

Allah’ın yegâne yaratıcı ve fayda veya zarar verme gücüne sahip olan tek kişi olduğunu vurgulamaktadır. Bu nedenle, diğer varlıkların veya nesnelerin herhangi bir şekilde temsil edilmesi veya ibadet edilmesi, İslam’da büyük bir günah olan şirk (Allah’a ortak koşma) olarak kabul edilir. Hz. Muhammed, kendisinin ve diğer peygamberlerin suretlerinin veya heykellerinin yaratılmasını, yanlış veya eksik temsillerinin yaratılmasına yol açabileceği için yasakladı.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver