Bakara Suresinin Fazileti Nedir? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Bakara Suresinin Fazileti Nedir?

Bakara suresinin fazileti birden çok faydası ile ön plana çıkan bir duadır. Kur’an’ı Kerim içinde en uzun sure olarak bilinir.  Duaların en önemli özelliği okunduğu yerde huzuru ve bereketi artırmasıdır. Bakara suresi de en çok okunan ve dinlenilmesi önerilen duaların başında gelir. Dua özelliklerinin ön plana çıkarılmasına  bakılarak analizler yapılır. Bakara suresinin okunduğu yerde bolluk ve bereketin arttığına inanılır. En uzun sure olduğu için içinde birden fazla ayet mevcuttur.

 Bakara Suresi Neye İyi Gelir?

Bakara suresinin fazileti bereket getirdiğine inanılan bir dua olduğu için okunduğu yerde bolluk ve bereketin arttığı gözlemlenmiştir.  Bakara suresinde sosyal yaşamla ilgili birden fazla konuya yer verilir.  Öncelikli olarak denir hususların ele alındığı bir dua olarak bilinir. Bakara suresi belirli aralıklarla dinlenir ve okunur. Bakara suresinin 255.aye Ayet’el Kürsi’dir.  Ayet’el Kürsi korku ve sıkıntıların azalması için okunan duaların başında gelir.

 Bakara Ne Demek Diyanet

Bakara kelimesi özellikle sura içinde geçen büyükbaş bir tek inek için kullanılmıştır. Bakara suresinde anlatılan olaylar sosyal çerçevelemediğini boyutta değerlendirilir. İman esasları başta olmak üzere İslam’ın şartları üzerinde de durulmuştur. Bakara Suresi okunan mekanda huzur ve bereketin artacağına dair düşünceleri gelişmiştir.

Dini hayat içinde yaşanan olayların kaydedilmesi ve dua içinde değerlendirilmesi önemlidir. Kur’an’ı Kerim 114 duadan  oluşur. Bu duaların içinde en fazla ayete sahip olan dua Bakara suresidir. 30 cüzden oluşan kutsal kitabımızda en uzun sure olan Bakara suresinin okunması huzuru ve bereketi arttıracağına inanılır. Okunan duaların faydası ve özelliklerine bakılarak rutin aralıklarla yerine getirilmesi sağlanır.

Bakara Suresinin İlk Beş Ayeti Neye İyi Geliyor?

Bakara suresinin fazileti insanın yaratılışı gibi birden fazla olaya değinilerek konuların değerlendirilmesi sağlanmıştır. Öncelikli olarak bakara suresinin ilk beş ayeti okumak kişiye birden fazla fayda sağlayacaktır. Özellikle ilk beş ayeti günde 21 defa okunması okunan yerde bolluk ve bereketin artacağını göstermiştir.

İnsan verdiğine dair birden fazla konunun değerlendirildiği surede çeşitli detaylara yer verilmiştir. İnsani değerlerin ön planda çıkarıldığı ve anlatılan konuyla bağdaştırılması sağlanmıştır. Bakara kelimesi aynı zamanda kişisel nefsinden uzaklaşmayı ifade eden insanları da çağrıştırır.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver