Bakara Suresinin 153-157 Ayetlerinden Çıkarılabilecek Mesajlar Nelerdir | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Bakara Suresinin 153-157 Ayetlerinden Çıkarılabilecek Mesajlar Nelerdir

Bakara suresinin 153-157 ayetlerinden çıkarılabilecek mesajlar nelerdir  dendiği zaman akla gelen ilk şeylerden biri bakara suresinin imandan ve haktan bahsedişidir. Yaradan’dan yarattığı her şeye inanmanın anlamına gelmektedir. Meleklere, cinlere, şeytana Yaradan’ın yarattığı her şeye inanmak anlamına gelen bir suredir.

Allah’ın varlığı ve birliği üzerine konumlandırılan her cümlenin mühim yanları mevcuttur. Bu sure eşliğinde Bakara Suresinin 153-157 Ayetlerinden Çıkarılabilecek Mesajlar Nelerdir dendiği zaman ilk akla gelen namazdır. Namazın dinimiz üzerindeki önemi, hayatımızın içindeki önemine yer verilmektedir.

Yorumlamalar

Yorumlamalara gelecek olursak Allah’ın yarattığı var ettiği her şeyi kapsayan ve sabır gücünü veren her şeye, her şerre sabır göstermeyi amaçlamaktır. İmanıyla bir bütün haline gelen insanoğluna sabretmeyi ve sabrın gücünü öğretmektir.

Değinilen bir diğer konu ise şehitlerdir. Allah katında şehitler ölümsüzdür diye yorumlanan bu cümlede asıl anlatılmak istenen konu şudur ki şehitler Allah katında ölümsüzdür. Biz insanoğlu onların öldüğünü düşünürüz. Onlar orada makam sahibidir. Onlar en değerlidir.

İnsanların yaşadığı zevk, şehvet ve duygu karmaşasına da değinilen bu ayette çok çıkartılması gereken ders vardır. İnsan oğluna zevk içinde sürekli rahat olunamaz demiş ayet. Sıkıntı da Allahtan sefa da Allahtan diyor. Sefa içerisinde yaşarken insan oğlunun karşısına bir çok imtihan çıkarmış. Bu imtihanlara sabırla yaklaşılması gerektiğini buyuruyor.

153-157 ayetlerinden çıkarılabilecek mesajlar nelerdir konusunda bir diğer konu ise insan oğlunun doyumsuzluğudur. İnsan oğlu doyumsuzdur, gözü aç ama karnı toktur. Varlık içerisinde yüzerken birden yokluğa düşer. Düştüğü yerden ya sabırla kalkar ya imanla kalkar ya da kalkamaz. İmanın olmadığı yerde sabır, sabrın olmadığı yerde ayağa kalkmak olmaz demiş.

Namazın Önemi

Bakara suresinin 153-157 ayetlerinden çıkarılabilecek mesajlar nelerdir  konusunun bir diğer anlatmak istediği şey de namaz dinimizde bizlere sunulmuş güzel ibadetlerin arasında yer almaktadır. Bu ayette de insan oğlunun sabrına, namazın önemine ve ayakta kalmanın gücüne değinilmiştir. Ey iman edenler; zevk sabırsız, namaz imansız olmaz. Namaz kılan kimse Allah’ın azabından, kötü yanından çekilir. Namaz kılan kimse sırattan tüyün üstünde yürür gibi geçer. Namazın önemini anlatan en özel cümlelerden biridir..

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver