Kıyamette Güneşin Batıdan Doğması | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Kıyamette Güneşin Batıdan Doğması

Müslümanlık inancına iman eden kişiler için kıyamet esası son derece önemli bir husus olarak kabul edilmekte ve kıyamette güneşin batıdan doğması alametler arasında yer edinmektedir. Güneşin batıdan doğması hangi ayette geçmektedir?

İslamiyet’e iman eden kişiler için Allah’ın vermiş olduğu buyruklar ve bunların hikmetlerinin yanı sıra dinin esasları da son derece önemli bir faktör olarak değerlendirilmektedir. Buna bağlı olarak Müslümanlık dininde kıyamet inancına göre belirtilen alametler arasında yer alan güneşin batıdan doğacağına yönelik ifadeler son derece merak edilen konular arasında yer almaktadır.

Müslümanlık İnancında Kıyamet Vakti Güneşin Batıdan Doğması

Müslümanlık inancının kılavuz kitabında belirtilen ayetler esasında Enam Suresi 158. Ayet kapsamında güneşin batıdan doğduğu vakit dünya üzerinde buna şahitlik eden herkesin Allah’a iman edeceği bildirilmekte olup, bunun sonucunda iman eden kişilerin günahlarının ve imansızlıklarının tövbe ile affedilmeyeceği, çünkü tövbe kapısının tamamen kapatılacağını bildirmektedir. Kıyamette Güneşin Batıdan doğması Kur’an ayetlerinde bildirildiği üzere kıyamet vakti Müslüman olmayan kişilere neyin içinde olduklarını ve bu zamana kadar Allah’a iman etmeyerek neyden mahrum kaldıklarını göstermek amacı ile planlanmıştır.

Güneşin Batıdan Doğması Nasıl Gerçekleşecek?

Müslümanlık inancına göre kıyamet alameti olarak bilinen güneşin batıdan doğması olayı bilimsel olarak da literatürde yer edinmekte olup, kıyamette güneşin batıdan doğması mümkün olarak değerlendirilmektedir. Dünya’nın manyetik kutuplarının tersine dönmesi olarak açıklanan güneşin batıdan doğacağı durumu, bu şekilde gerçeğe yakın olarak tanılandırılmaktadır. Enam Suresinde yer edinen Kur’an ayetlerinde de belirtildiği üzere kıyametin geldiği vakti belli edecek olan bu hadise Müslüman kişilerin iman ettikleri konular arasında yer almaktadır.

Güneşin Batıdan Doğacağı Kur’an Ayetlerinin Hangisinde Belirtilmektedir?

Müslüman kişilerin kılavuz kitabı olan Kur’an-ı Kerim ayetlerinden Enam Suresi 158. Ayet uyarında kıyamette güneşin batıdan doğması ve sonrasında insanların Allah’ın varlığına iman etmesi oldukça yaygın bir inanç olarak yer edinmekte olup, bilimsel olarak da varlığını sürdürmektedir. Buna bağlı olarak Kur’an ayetlerinde verilen ifadelere göre, güneşin tersten doğduğu ve kıyamet alametlerinin gerçekleşmeye başladığı zaman artık tövbe yolu kapanmış ve insanlar Allah’tan af dileme şansını kaybetmiş olacaklardır.

Kıyamet Alametleri Kaç Tane Var?

Kur’an ayetlerinde ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hadislerinde yer edinen kıyamet alametleri ile alakalı büyük ve küçük alametlerden bahsetmek mümkün olduğu gibi bunların bir kısmı Allah’ın müminlerine buyruğu olarak Kur’an ayetlerinde belirtilmiştir.

  • Kıyamette Güneşin Batıdan doğması
  • Müslüman kişilerin dinden çıkması ve İslamiyet’in hükmünü yitirmesi,
  • Kur’an ayetlerinin Dünya üzerinden silinmesi
  • Kabe’nin yıkılması
  • Herkesin dünya genelinde fark edebileceği bir sis ile boğulması,
  • Günahın ve haramın artması,
  • Depremler sayesinde dağların yerler ile bir olacağı
  • Denizlerin birbiri ile birleşeceği
  • Yıldızların göklerin yerlere döküleceği bildirilmekte ve müminlerin bu esasları göz önünde bulundurarak yaşamını sürdürmesi beklenmektedir.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver