Hz. Muhammed Göz Rengi Nedir? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Hz. Muhammed Göz Rengi Nedir?

Hz Muhammed göz rengi, Hz. Muhammed nasıl görünürdü, Hz. Muhammed’in fiziki hali nasıldı? Hz. Muhammed (sav)’in göz rengi ve dış görünüşü hakkında merak ettikleriniz bu makalede sizler için derlendi.

Güzel ve temiz görünüşü ile Hz. Muhammed (sav) tüm insanlık içerisinde en güzel olandır. Onun kalbinde olan nuru yüzüne yansımıştır ve simsiyah gözleri ile etrafındaki insanları kendine hayran bırakırdı.

Hz. Muhammed’in Dış Görünüşü

Hz. Muhammed (sav) dış görünüşü hakkında sadece rivayetlerle günümüze gelen tabirler vardır. Hz. Muhammed (sav) görünüş olarak zayıf ve ince bir yapıda değildi. O güzel yüzlü ve kalbinin nuru yüzüne yansımış olan bir insandı. Yüzünde kirpik, saç ve bıyıkları oldukça gürdü. Hz. Muhammed (sav)’in saçları genellikle uzundu fakat saçın uzunluğuna göre orta, kulak hizasında, kazıtılmış ve omuzlarında bulunurdu. Genellikle saçlarını belli bir uzunlukta tutan Hz. Muhammed (sav) umre yaptığı vakit ustura tıraşı ile saçlarını tamamen keserdi.

Hz. Muhammed’in Gözleri

Hz Muhammed göz rengi, simsiyah ve beyazı oldukça da beyazdır. Dünya üzerinde Hz. Muhammed (sav) dışında kimse bu kadar siyah gözlü değildir. Hz. Muhammed (sav) dışarıdan bakıldığında heybetli ve aynı zamanda da sevimli bir görüntüye sahiptir.

Hz. Muhammed Kişisel Bakımını Nasıl Yapardı?

Hz. Muhammed (sav) dış görünüşün temizliğine ve kişisel bakımına oldukça önem verirdi. Hz. Muhammed (sav) her zaman yanında tarak, makas, misvak ve ayna gibi özel eşyalar bulundururdu.  Aynı zamanda sünneti seniyelerinde saç ve sakal konusunda uyarılar yapmıştır. Peygamber Efendimiz (sav) temizlik imandadır sözünü daima yerine getiren titiz bir insan olmuştur.

Hz. Muhammed Gözlerine Sürme Çekmiş mi?

Hz. Muhammed göz rengi simsiyah ve beyazı da bir o kadar beyazdı. Peygamber efendimiz gözlerine sürme sürmüştür fakat sürmesinin nedeni süslenmek değildir. İslam Peygamberi sağlığına çok önem verirdi kişisel bakım yeme içme kadar gözlerinin de iyiliğini istediği için sürme sürerdi. Sürmeyi gece yatmadan üçer defa sağ ve sol gözüne sürerdi.

Hz. Muhammed Kaç Yaşında Peygamber Oldu?

Hz. Muhammed (sav) 40 yaşında peygamber olmuştur. Orta yaşlarına doğru düzenli olarak inzivaya çekilmiş yine inzivaya çekildiği vakit Hira mağarasında Cebrail Aleyhisselam ilk vahyi getirmiştir. Bu sırada karşısında Cebrail Aleyhisselam’ı gören Hz. Muhammed büyük endişe içerisine girmiştir. O sırada Cebrail Aleyhisselam onu sıkarak kendine gelmesine vesile olmuştur ve o gün kuran-ı Kerimin ilk ayeti İkra (oku) olmuştur.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver