Hz. Muhammed Hz. Aişe Yaş Farkı Kaç? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Hz. Muhammed Hz. Aişe Yaş Farkı Kaç?

Hz. Aişe kimdir, Hz Muhammed Hz. Aişe yaş farkı, Hz. Muhammed (sav)’in eşleri kimlerdir, Hz. Muhammed (sav)’in ilk eşi kimdir? Hz. Muhammed ve eşi Aişe hakkında merak edilen tüm konular bu yazıda sizler için bir araya getirildi.

Hz. Muhammed (sav) ilk evlendiği zaman kendisi 25 yaşındaydı ilk eşi Hz. Hatice ise 40 yaşlarında ticaretle uğraşan bir kadındı. Hz. Hatice’nin vefatından sonra evlenmek ve zorda kalmış kadınlara özgürlüklerini vermek adına birden fazla evlilik yaşamıştır.

Hz. Aişe Kimdir?

Hz. Aişe 610 yılında dünyaya gelmiştir ve babası Ebu Bekir. Hz. Ebu Bekir Peygamber Efendimizin en sadık arkadaşı ve dört büyük halifeden birincisidir. Hz. Aişe annemiz de onun kızıdır. 624 yılında İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav) ile evlenmiştir. Hz Muhammed Hz. Aişe yaş farkı 10’dur. Evlendiklerinde Hz. Muhammed kendisinden 10 yaş büyüktür. Hz. Hatice 678 yılında vefat etmiştir.

Hz. Muhammed (sav)’in eşi olarak Hz. Aişe

Hz. Aişe Hz. Muhammed (sav)’in üçüncü eşidir. Hz Muhammed Hz Aişe yaş farkı olarak Hz. Aişe en genç eşidir. Peygamber Efendimizin diğer hanımları kendisinden önce bir kez evlenmişlerdir fakat Hz. Aişe’nin ilk evliliği Hz. Muhammed (sav) olmuştur. Peygamber Efendimizin evli olduğu hanımları İslam aleminin anneleri olarak tabir edilir ve ayetlerde Peygamber eşlerinin başkalarıyla evlenmesi tamamen yasaklanmıştır.

Hz. Muhammed (sav)’in Eşleri

Hz. Muhammed’in eşleri yani Müslümanların anneleri olan bu hanımlara “ümmü’l-mü’minin” denilir. Peygamber hanımları peygamberlerin vefatlarından sonra hiç kimse ile evlenemezler. Hz. Muhammed (sav)’in ilk eşi Hz. Hatice annemizdir. Hz. Hatice annemizin vefatından önce peygamber efendimiz evlenmemiştir ve iki yıl bekar kalmıştır. Peygamber efendimizin çocuklarının annesi de Hz. Hatice’dir. Cahiliye döneminde var olan çok eşliliği Peygamber efendimiz yapmamıştır fakat dul ve savaş nedeniyle zor durumda olan kadınları himayesine alabilmek için nikah kıymıştır.

Hz. Muhammed (sav) ve Hz. Aişe’nin Aşkı

Hz. Muhammed ve Hz. Aişe annemiz arasında çok güzel bir sevgi ve aşk vardı. Hz. Muhammed (sav) Aişe annemize olan sevgisini sürekli dile getirir ve belli ederdi. Hz. Aişe annemiz Peygamber efendimizden sık sık sevdiğini duymak isterdi. Bunun üzerinde Hz. Muhammed (sav)’e “Ya Resulullah beni seviyor musun?” diye sorardı. Ama Hz. Aişe daha çok duymak istediği için ne kadar sevdiğini sorardı ve peygamber efendimizden kördüğüm gibi cevabını alırdı.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver