Hz. Muhammed Çocukları Kimler? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Hz. Muhammed Çocukları Kimler?

İslam peygamberi olan Hz. Muhammed’ in hayatı birçok araştırmaya konu olmuştur ve olmaya devam eder. Kişisel ve fiziki özellikleri, davranışları ve evlilik hayatı araştırma konularından bazılarıdır. Bu konular arasında Hz Muhammed çocukları kim sorusu bugün peygamberimizin soyundan gelenleri tespit için önemlidir.

Hayat tarzı, davranışları ve güzel ahlakı ile Müslümanların örnek aldığı peygamber efendimiz, bugün sadece Müslümanlar tarafından değil farklı dinin inanışa sahip birçok insan tarafından araştırılır. Araştırmalar genel olarak hayatını ele alır ve merak edilen konular arasında çocukları ve yakın çevresi önemli bir yer tutar.

Hz. Muhammed’in Çocuklarının İsimleri Nedir?

Hz. Muhammed, Hz. Hatice hayatta iken yalnızca onunla evli olarak yaşamıştır. Hz. Hatice’ nin ölümünden sonra farklı nedenler ile birden fazla eş ile evlenmiştir. Peygamber efendimizin çocukları eşleri Hz. Hatice ve Maruyye’ den dünyaya gelmiştir. Hz. Muhammed çocukları kim;

  1. Kasım, 17 aylık iken vefat eden ilk çocuğudur, Mekke’ de dünyaya geldi ve peygamber efendimize Ebul Kasım denilmeye başlandı.
  2. Zeynep, peygamberimizin ilk kızı Hicret sırasında Müslüman olmayan eşi izin vermediği için Mekke’ de kaldı. Bedir Savaşı sırasında esir edilen kocası serbest kalmak için Zeynep’ i Medine’ ye gönderdi. İslam’ ı kabul eden kocası ile tekrar evlendi.
  3. Rukiyye, Ebu Leheb’ in oğullarından Utbe ile evlidir. Müslüman olmayan kocasının boşamasından sonra Hz. Osman ile evlenmiştir.
  4. Ümmü Gülsüm, Ebu Leheb’ in diğer oğlu Uteybe ile evli iken kardeşi Rukiyye gibi eşi tarafından boşanmıştır. Babasının yanında bir süre yaşamış ve kardeşi ölünce Hz. Osman ile nikahlanmıştır.
  5. Fatıma, peygamber efendimizin sonra vefat eden tek çocuğudur. Hz. Ali ile evlenmiştir ve peygamber efendimizin soyu ondan devam etmiştir.
  6. Abdullah, henüz sütten kesilmeden vefat ettiği için Tayyip ve Tahir isimleri ile anılır.
  7. İbrahim, Hz. Muhammed’in son evladıdır. Hediye edilen ve nikahlandığı Maruyye’ den dünyaya gelmiş ve Hicretin 8.yılında ölmüştür.

Hz. Muhammed’ in İlk Evliliğinden Çocuğu Var Mı?

  • Muhammed 25 yaşında iken ilk eşi Hz. Hatice ile evlenmiştir. Hz. Hatice evlendikleri zaman 40 yaşında ticaret ile uğraşan zengin bir kadındı.
  • Evlenmeleri peygamberimizin Hz. Hatice’ nin ticaret kervanı ile Şam’ a yola çıkması fakat Şam’ a gitmeden yüksek kazanç ile Busra’ da malları satması sonucunda olmuştur.
  • Evlenme kararından sonra nikahı Hz. Hatice’ nin amcaoğlu tarafından Hz. Hatice’nin evinde kıyıldı. Hz. Hatice yaşadığı sürece Hz. Muhammed tekrar evlenmedi.
  • Hatice ile olan evliliğinden Hz Muhammed çocukları kim; Kasım, Zeynep, Rukiyye, Ümmü Gülsüm, Fatıma ve Abdullah’ tır.

Hz. Muhammed’ in En Son Doğan Çocuğu Kimdir?

Peygamber efendimizin en son dünyaya gelen çocuğu İbrahim’dir. Mısır valisinin hediyesi olan ve peygamber efendimizin nikah kıydığı Mısırlı Maruyye annesidir. Hicretten sekiz yıl sonra dünyaya gelmiş ve 18 aylıkken ölmüştür. Cenaze namazını Hz. Muhammed kılmış ve mezara kendisi indirmemiştir.

Hz. Muhammed’den Sonra Vefat Çocuğu Kimdir?

Hz. Muhammed çocukları kim; kızı Hz. Fatıma dışında bütün çocukları kendisinden önce vefat etmiştir. Hz. Fatıma ise peygamber efendimizin ölümünden kısa bir süre sonra 24 yaşında ölmüştür. Hz. Ali ile evli olan Hz. Fatıma peygamberimizin soyunu devam ettiren çocuğudur. Çocukları Hasan, Hüseyin, Zeynep ve Ümmü Gülsüm’ dür.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver