Eşini Ağlatan Erkek Hadis | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Eşini Ağlatan Erkek Hadis

Müslümanlar için evlilik Allah katında son derece önemli bir olaydır. Bu hususta erkek ve kadının birbirine saygılı olması gerekmektedir. Birbirlerine karşı sorumlulukları olan evli çiftler için Eşini Ağlatan Erkek Hadis -i Şeriflerde eleştirilmektedir.

Müslümanlık inancında Allah erkek ve kadına evlenmelerini, hayırlara vesile bir aile kurmalarını buyurmaktadır. Temelleri sağlam atılmış olan evliliklerden dindar çocuklar dünyaya getirmeleri için buyruklar veren Allah’u Teala; Eşini Ağlatan Erkek Hadis -i şeriflerini Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e bizzat vahiy etmiştir. Evlilikte kadınında erkeğinde birbirlerine karşı sorumlulukları bulunmakta ve bu sorumlulukların ivedilikle yerine getirilmesi buyur edilmektedir.

Müslümanlık İnancında Evli Çiftlere Hadisler

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hadislerinde İslam dinine inananlar için belirttiği birtakım hususlar bulunmakta ve bu hadisler doğrultusunda kişiler evliliklerini yürütmelidir. Bu buyrukları dikkate almayan kişiler dinin gerektirdiklerini yok saymış kabul görülürler. Bu doğrultuda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, Eşini Ağlatan Erkek Hadislerinde erkeğin sorumlulukları olarak;

  • Onları kendinizle bir haklara sahip edin, dövmeyin, çirkin demeyin, kötü söz etmeyin,
  • Kadınlarla, sevmesiniz ya da hoşlanmasanız bile iyi geçinin,
  • Hanımına karşı iyi niyetli, hoşgörülü, merhametli ve hayırlı olan imanda da en olgunu ve en hayırlısı kabul edilir,
  • Kadınlar söz konusu olduğunda Allah’tan korkun!
  • Allah’ın buyruğu doğrultusunda eşine hayırlı olan kişi kendisi de hayırlı olur bu yüzden onlara ihanet etmeyin,
  • Kadınlara değer verip koruyan kişiler asaletli ve şerefli kimselerdir. Onları hor gören kişiler aşağılık ve pisliktir.
  • Eşine el kaldıran, canını yakan Allah’a karşı asilik etmiş sayılacak ve kıyamette karşısında düşmanı olacağım buyurmaktadır.

Peygamber Efendimiz Hanımlarına Karşı Nasıl Davranırdı?

Müslüman kişilerin her durum karşısında onun tutumunu aldığı, örnek olarak kabul ettiği ve yaptıklarını uyguladığı bilinmektedir. Bu durum ve Eşini Ağlatan Erkek Hadis -i şerifleri göz önünde bulundurulduğunda Peygamber Efendimizin muazzam bir aile babası ve eş olduğunu belirtmek peşinen mümkün olarak görülmektedir.

O her konuda İslam aleminin örneği olarak, sabır, merhamet, anlayış ve hoşgörünün timsalidir. Vermiş olduğu hadislerde her fırsatta, kişinin ailesine, özellikle de eşine saygılı olmasını buyurmaktadır. Bir eş ve bir baba olan Hz. Peygamber, her sabah, öğle ve akşam eşlerini ziyaret eder, selam buyurur ve başlarını okşayıp, alınlarından öperdi. Onlara her gün hâl hatır sorar, sıkıntılarını dinlerdi. Eşlerinden birinin bir sıkıntısı olduğunda peygamber onunla sabaha kadar oturur ve sürekli sohbet ederdi.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver