Bir Baba Olarak Hz. Muhammed | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Bir Baba Olarak Hz. Muhammed

Hz. Muhammed, her konuda İslam alemine örnek teşkil eden, Allah’ın sevgili kulu ve elçisidir. Müslümanların her hareketini örnek aldığı ve örnek Bir Baba Olarak Hz Muhammed ’i gösterdikleri bilinen bir gerçektir.

Müslümanlık inancının temellerini oluşturan Kur’an-ı Kerim içerisindeki Allah kelamlarının vahiy edildiği Hz. Muhammed; peygamberlerin sonuncusu ve tüm İslam aleminin öğretmeni olarak kabul buyurmaktadır. Allah’ın Resulü, Kur’an’ı ve İslamiyet’i tüm Dünya’ya yaymak ile görevlendirilmiş, birçok mucizeye tanıklık etmiş ve gerçekleştirmiş, Müslümanlar tarafından örnek olarak kabul görülmüştür. Bir Baba Olarak Hz Muhammed çocuklarına karşı nasıl davranırdı?

İslamiyet’in Resulü Nasıl Bir Babaydı?

Müslümanlık inancında Allah’ın sevgili kulu, elçisi ve peygamberi olarak Hz. Muhammed; İslamiyet alemine örnek olması açısından Allah’u Teala tarafından Dünya’ya görevlendirilmiştir. İslamiyet’in temellerini atmış birçok Müslümana dini sorumluluklarını öğretmiş, kafalarda yer alan soru işaretlerini gidermiş ve yaşamı boyunca Kur’an-ı Kerim’i açıklamıştır. Bir Baba Olarak Hz Muhammed Cahiliye döneminde yanına gelen çocukların ilgisine karşılık vermiş, onlara sevecen ve babacan yaklaşarak onlarla türlü muhabbetlerde bulunmuştur.

Eşlerine karşı son derece saygılı ve sevgi dolu bir koca olan Hz. Muhammed; iyi bir baba, öğretmen, kul, peygamber, tüccar, eş ve bir hocaydı. Her gün sık sık eşleri ile vakit geçirmeyi ihmal etmeyen ve bir sıkıntıları olduğunda onların elinden tutan peygamber efendimiz, onları hiçbir zaman yalnız bırakmamıştır. Üstelik her fırsatta tüm Müslümanlara ve cemaatine eşlerine karşılı saygılı olmalarını, kalplerini kırmamalarını öğütlemiştir. Baba olarak çocuklarına sevgi ve saygıyı esirgemeyen Peygamber Efendimiz hayatı boyunca çocuklarını hiç kırmamış, incitmemiştir.

Peygamber Efendimiz Çocuklarına Nasıl Davranırdı?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, kızlarına karşı son derece sevecen davranırdı. Öyle ki; içlerinden biri huzuruna teşrif ettiğinde ayağa kalkar, elinden tutar ve alnından öper sonra da yanına oturturdu. Çocukları da babasına son derece saygılı ve hürmetli davranırlardı ancak bu saygı peygamber olduğundan kaynaklanmazdı. Bir Baba Olarak Hz. Muhammed oldukça şefkatli ve evlatlarının ihtiyaçlarını gözeten bir babaydı.

Kızlarından Ümmü Gülsüm vefat ettiğinde, Hz. Muhammed cenaze namazını cemaate bizzat kıldırmış sonrasında kabrin başında kendini tutamayarak ağlamaya başlamıştır. Bir diğer evladı Rukiye’yi kaybettiğinde Peygamber Efendimiz kabrin yanına oturmuş ve kızı Fatıma yanına ağlayarak teşrif etmiştir. Hz. Muhammed Fatıma’nın göz yaşlarını eteği ile silmiş ve ona sıkı sıkı sarılmış, teselli etmiştir. Sefere çıkacağı zaman ilk evlatlarının yanına uğrar ve onları gözlerinden öperek şefkatle vedalaşırdı.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver