Yasin Suresinden Okunacak Dua | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Yasin Suresinden Okunacak Dua

Müslümanlığın en önemli surelerinden olan Yasin Suresinden okunacak dua; tüm İslam alemi için okunması buyurulan son derece önemli bir dua olarak geçer.

Müslümanlık inancında, her müminin ezberlemesi gereken dualar ve ayetler, uygulaması gereken ibadetler ve uyması gereken buyruklar bulunmaktadır. Yasin Suresinden okunacak dua, İslamiyet aleminin en bilindik dualarından biridir ve bazı şartlarda Müslümanlar tarafından sıklıkla telafuz edilmektedir.

Yasin Suresi Ne İçin Okunur?

Yasin Suresinin İslamiyet’te okunma sebebi, vefat etmek üzere olan veya eden kişiyi rahatlatmak ve bağışlanmasını dilemekten geçer. İslamiyet’te Müslümanlar; Allah’u Teala’nın hoşnutluğunu kazanmak ve peygamberi örnek alarak yaşamak esaslarında bir yaşam düzenlemektedir. Bu hususta ölümde, doğumda Allah’ın kudretine yaraşır şekilde karşılanmalıdır. Bu sebeple doğumda esnasında da ölüm esnasında da, kısacası hayatın her anında Müslüman kişiler dua ederek Allah’ın rahmetini talep etmektedir.

Yasin Suresinden okunacak dua, Müslümanlar tarafından hususi olarak gece vakitlerinde okunur. Kişinin hayırlara vesile olmasını istediği konuları Allah’a ilettiği esnada kırk bir kez okunan Yasin suresi, yüz yirmi üç kez okunduğu takdirde büyük Yasin hatmi gerçekleştirilmiş olur. Hatim gerçekleştiren kişi, ölen yakınının Allah’ın karşısındaki ağırlığını alır ve bir nevi Allah’a ölen yakını için kefil olmuş sayılır. Yasin suresinin ölüm esnasında okuyanlar Allah tarafından şefaate erdirilir.

Yasin-i Şerif Nasıl Bağışlanır?

Yasin Suresi, Kur’an-ı Kerim içerisinde yer alan bir suredir ve Kur’an’da bulunan hiçbir ayet abdestsiz müminler tarafından okunmamalıdır. Allah’ın buyruklarına saygı açısından gerçekleştirilen bu ritüel, Yasin Suresinden okunacak dua içinde gerçekleştirilmelidir.

Yasin Suresi Kur’an’ın en hayırlı suresi olarak kabul görmektedir.

  • Ölüme yakın kişinin ağrısını dindirir, ölümcül bir hastalığı olana şifa verir.
  • Ölen kişiyi ahirette cennet melekleri karşılar
  • Durumu olmayan kişiler yardım görür.
  • Aç olanın sesi duyulur, yardım edilir; susuz olanın karşısına su çıkarır.

Yasin Suresi okunduktan sonra Allah’ın işitmesi için bir dua okumak icap eder. Bu Yasin suresinin bağışlanma duasıdır ve olmazsa olmazdır.

Allahümme Rabbena ya Rabbena tegabbelminnaduaenavektihacetenabihurmeti sureti yasin ve ecirnaminennari ve min azabil kabri ve min şerri sualin bifadli sureti yasin. Ya Rabbelalemiynevessalm alel mürseliyneVelhamdülillahirabbilalemiyn. (elfatiha)

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver