Takıntılı Düşüncelerden Kurtulmak için Dua |

Takıntılı Düşüncelerden Kurtulmak için Dua

Takıntılı düşüncelerden kurtulmak için dua, takıntı düşünceler nedir, takıntı yaptığımız düşüncelerden nasıl kurtuluruz? Takıntılı düşünceler hakkında merak ettiğiniz dua ve konular sizin için bir araya getirildi.

Takıntılı düşünceler insan büyük rahatsızlıklara sebep olabilen düşüncelerdir. Bireyin sürekli aklından çıkaramaması ve düşünmesi akıl sağlığı üzerinde etkilere sebep olabilir. Bu nedenle de takıntılı düşüncelerden kurtulmak için dua sorusu sorulur.

Takıntılı Düşünce Nedir?

Takıntılı düşünce bireyin kendi isteği dışında da bir düşünceyi aklından çıkaramaması durumudur ve çoğu insanda bu durum mevcuttur. Bu tarz düşünceler insan sağlığı için ciddi problemler oluşturur. Takıntı haline getirilen her durum insanlarda yüksek stres yaratır. Stres insanların gündelik yaşamını olumsuz etkiler ve yapacakları işlerden de alı koyar. İnsanlar bu düşüncelerden isteseler de kurtulamazlar ve dikkat dağınıklığına neden olur. Takıntılı düşünceler her konuda olabilir örneğin dışarı çıkıldığında evde ocak kapatıldı mı düşüncesi bile dışarıda geçirdiğiniz vakti sizin için kötü yapar. Bu tür olaylar ve düşünceler yaşam kalitesini düşüren unsurlardır. Fakat bu düşüncelerden kurtulmak yine kişinin kendi elindedir.

Dua ve Takıntılı Düşünceler Arasındaki Bağ

Dua insanların her anlamda yardımcısı olan ve Allah ile aralarında bir bağ kurma yoludur. İnsanoğlu duygu ve düşüncelerle vücut bulan bir yapıda olduğu için bazı durumları takıntı haline getirebiliyor. Takıntı durumlarından kurtulmak için insanların bazıları psikolojik destek alabiliyor. İslam dini insanların zihinlerini dinlendirmek ve takıntı hallerinden uzaklaştırmak için onlara dua ve nasihatlerde bulunur. Dua edilmesi insanın içini huzurla dolduracağı için insanlar düşünce olarak az da olsa rahat ederler. Bu en basit bir durumda bile geçerlidir. Evde ütüyü sürekli fişte unuttuğumuzu zannederiz ama evden çıkarken dua okuyup çıkınca insanın kalbinde oluşan yumuşama ile Allah’ın izniyle bir zarar gelmeyeceğini ve aslında fişten çektiğimizi anımsarız. Ama bazı takıntılı düşünceler için gerekli duaların sürekli okunması gerekir. Bu nedenle Takıntılı düşüncelerden kurtulmak için duakonusunda okunacak olan dualar vesvese dualarıdır. Vesvese duaları şeytanın insanın zayıf anında onu yanılmasıdır.

Vesvese duası:

Amentü billahi ve rusülihihüve’levvelüve’lahirüve’zzahirüve’lbatinü ve hüve bi külli şey’in alim,”

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver