Ölüm Anındaki Hastaya Ne Okunur? Biri Ölünce Hangi Dua Okunur? |

Ölüm Anındaki Hastaya Ne Okunur? Biri Ölünce Hangi Dua Okunur?

Ölüm; Müslümanlığın yaratılış kadar fıtri bir hususudur. Allah’u Teala kılavuz kitabında her faninin bir gün ölümü tadacağına dair göndermelerde sık sık bulunmakta ve ahiret inancından bahsetmektedir. Ölüm Anındaki Hastaya Ne Okunur? Biri Ölünce Hangi Dua Okunur?

Müslümanlık inancında ölüm son derece doğal ve yaratılıştan gelen bir durumdur. Kişinin bir gün ölecek olması Müslümanlar tarafından; Allah’ın yanında yeni yaşamına cennet veya cehennem adı verilen yerlerde devam edileceğine inanılmakta ve dünyevi yaşamı bu inançlar doğrultusunda yaşamaktadırlar. Önemli olan ise ölümü sakin bir şekilde karşılamak ve Allah’ın takdirine güvenmektir. Ölüm Anındaki Hastaya Ne Okunmalı? Biri Ölünce Hangi Dua Okunur?

Müslümanlıkta Öldükten Sonra Ne Olur?

İslamiyet inancında ahiret hayatına inanılmaktadır. Ahiret inancı; kişinin öldükten sonra Allah katında yaşayacağı göksel hayatı olarak açıklanabilmektedir. Ölüm İslamiyet’te sonsuz yaşama giden bir yol ve yeni hayatın başlangıcı olarak karşılanması gereken bir olgudur. Ölüm yaklaştığında Müslüman olan kişinin tövbe etmesi ve Allah’a olan eksik ibadetlerini bir şekilde tamamlamaya çalışması gerekir.

Ölümü yaklaşan kişinin yakınlarının da onun adın dua etmesi ve Allah’tan önce hayırlısını sonra kişinin günahlarının bağışlanmasını dilemesi son derece doğru bir davranış olarak kabul edilmektedir. Ölümü yaklaşan kişi durumun farkındaysa kalan zamanlarında mümkün oldukça Allah’ı düşünmeli ve onunla dua yolu ile konuşmaya çabalamalıdır.

Kişinin affedileceğinin hayalini kurması bile Allah’ı hoşnut eden hususlar arasında yer almaktadır. Peki; Ölüm Anındaki Hastaya Ne Okunur? Biri Ölünce Hangi Dua Okunur?

Ağır Hastaya Nasıl Dua Edilir?

Ölüm Anındaki Hastaya Ne Okunur? Biri Ölünce Hangi Dua Okunur? Diye soranlar için belirtmek gerekiyor ki; Allah’tan dilenecek olan her türlü dilek ve niyet hayırlara vesile olması adına Allah’ın bildiğine bırakılmalıdır.

Ölüm döşeğinde hastası olan kişilerin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hadislerince belirtildiği üzere Vakıa Suresini her Cuma 76 kez okuması kişinin geçişini rahatlatmakta ve ağrılarını dindirmekte son derece etkili bir dua oluşturmaktadır.

Bu okuma arkasından 100 kez peygamber efendiye salavat getirmek kişinin huzurunu arttıracak ve okuyan kişinin tüm dünyevi sıkıntılarından arındıracaktır.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver