Nazar İçin Hangi Dua ve Sureler Okunur? |

Nazar İçin Hangi Dua ve Sureler Okunur?

Müslümanlıkta nazar inancı, kalbinde fesatlık ve kıskançlık barındıran insanların yaydığı enerjinin mümin üzerindeki olumsuz etkilerine verilen isimdir. Müslüman kişiler nazardan nasıl korunur? Nazar İçin Hangi Dua ve Sureler Okunur?

İslamiyet inancında Müslümanların başarılı durumlarında fesatlık duyan kişilerin yarattığı olumsuz etki mümin kişiyi derinden sarsarak; ağırlık verir, vesveselere sebep olur, sebepsiz kazalara yol açar ve türlü musibetler ile karşılaşmasına sebebiyet olur. Bu konuda mümin kişinin nazardan korunmak adına yapabileceği birtakım ibadetler ve dualar bulunmaktadır. Nazar İçin Hangi Dua ve Sureler Okunur?

Müslüman Kişi Nazardan Nasıl Korunmalıdır?

Müslümanlık; Allah’ın sınırsız kudretine ve Peygamber’in onun elçisi olduğuna inanılan, iyiliğinde kötülüğünde adil bir karşılığı olan son derece mantıklı ve evrensel bir dindir. Dinen sorumluluklarını yerine getiren iyi bir Müslümanın herhangi bir konuda başarılı olmasının ardından, kötü niyetli kişilerin fesat düşüncelerine maruz kalması kişinin üzerinde nazar denilen etkiye yol açmaktadır. Peygamber hadislerinde ve Kur’an-ı Kerim’de belirtilen ayetlere göre Nazar İçin Hangi Dua Okunur?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hadisleri ışığında Müslüman kişiyi nazardan koruyacak olan ilk sureler Nas ve Felak Suresi olarak bildirilmiştir. Ayrıca Kur’an-ı Kerim’in Kalem Suresinin 51 ve 52. Ayetleri de nazara karşı oldukça güçlü ayetler olarak vurgulanmaktadır.

Nazar Duası Nedir?

Müslümanlığın kılavuz kitabında yer alan ayetler Peygamber hadislerinde faziletleri ile açıklanmış ve Müslümanlara bildirilmiştir. Buna göre Nazar İçin hangi Dua ve Sureler okunur? 

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in bu soruya cevabı;

  • Felak ve Nas Surelerinin art arda sabah ve akşam vakit namazlarından sonra yapılan zikirler esnasında üçer kez okunması gerektiğini vurgulamaktadır.
  • Uyumadan önce İhlas Suresinin yanında Felak ve Nas Surelerinin üçer defa okunup arkasından üç defa da Ayet-el Kürsi okuduktan sonra avuç içine üfleyerek vücudu mesh etmesi tavsiye edilmektedir.

Müslüman kişi bu sureleri aynen belirtildiği üzere okur ve uygularsa, ibadetlerinin hayırları daha yüksek olur ve kişiyi nazar, büyü gibi olumsuz etkiler yaratan unsurlardan korur.

Felak Suresi

Bismillahirrahmanirrahim

Kul e’ûzübirabbilfelak

Min şerri mâhalak

Ve min şerri ğasikınizâvekab

Ve minşerrinneffâsâtifil’ukad

Ve min şerri hâsidinizâhased

Nas Suresi

Kul e’ûżubirabbinnâs.

Melikinnâs.

İlâhinnâs.

Minşerrilvesvâsilḣannâs.

Elleżîyuvesvisu fî sudûrinnâs.

Minelcinnetivennâs.

Ihlas Suresi

Kul hüvellâhüehad, Allâhüssamed, Lemyelid ve lemyûled, ve lemyekünlehûküfüvenehad.

Ayet-el Kürsi

Allahü lâ ilâhe illâ hüvelhayyülkayyûm, Lâ te’huzühûsinetün ve lâ nevm. Lehûmâfis-semâvâtivemâ fil ard. Menzellezîyeşfeuindehû illâ biiznihi, ya’lemümâ beyne eydîhim, vemâhalfehüm, velâyühîtûnebişey’inminilmihî, illâ bimâşâevesiakürsiyyühüssemâvâtivelard, Velâyeûdühühıfzuhumâ ve hüvelaliyyül azîm.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver