Kısmet Açmak İçin Hangi Sureler Okunur? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Kısmet Açmak İçin Hangi Sureler Okunur?

Kısmet açmak için hangi sureler okunur sorusuna cevap arayan Müslümanların Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlamak ve hangi surenin neden okunduğunu anlamak için peygamber hadislerine başvurması tavsiye edilmektedir.

Müslümanlık inancına iman eden herkesin şüphesiz ki tek güvencesi Allah’u Teala’dır. Bu sebepten Müslümanlar, her türlü konuda Allah’a sığınır onun hidayetinden yararlanmaktadırlar. Bu sebeple her niyetlerini Allah’ın takdirine bırakırken, hoşnutluk sağlaması adına sureler okur, dua ederler. Müslüman kişi kısmet açmak için hangi sureler okunur? Sorusuna cevap aramaktadır.

Kısmet Açma Duası

Müslümanlıkta her türlü niyet için bir dua veya sure bulunduğu gibi her duanın ve niyetinde bir karşılığı bulunmaktadır. Kişinin niyet ederken temiz bir yürek ve beden ile Allah’ın karşısında bulunması bu hususta son derece önemlidir. Müslümanlar, niyetlerini Allah’a bildirmeden önce Kur’an’ı Kerim’den konu ile alakalı surelere ve ayetlere danışmaktadır. Bu surelerin niyetin konusuna uygun seçilmesinde peygamber hadisleri, Kur’an mealleri ve İslam bilginlerinin yorumları belirleyici rol oynamaktadır.

Kısmet açmak için hangi sure okunur sorusuna cevap arayan birine yanıt olarak Nas ve Felak gibi Allah’a sığınma amaçlı okunan surelerin yanı sıra;

Kafirun Suresi

Maun Suresi

Fetih Suresi gibi hayırlara vesile olan sureler ve ayetler işaret edilebilmektedir. Ayrıca her derde deva olan Vakıa Suresi ve Ayet-el Kürsi’de bu hususta son derece etkili ayetler arasında yer almaktadır.

170 Defa Ayet-el Kürsi Okumak

Ayet-el Kürsi Müslümanlığın en güçlü ayetleri arasında yer almaktadır ve her durumda, Müslümanlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Kısmet açmak için hangi sure okunur sorusuna cevaben verilecek yanıtlardan biri de bu hususta Ayet-el Kürsi olarak bilinmektedir.

Ayet-el Kürsi’nin tek seferde yedi kez okunması kişiyi türlü belalardan ve vesveselerden korumaya yardımcı olduğu gibi, 41 gün boyunca art arda 41 kez okunması da kısmeti kapananların düğümlerini çözmek konusunda son derece etkili görülmektedir.

Ayet El Kürsi, zor durumda olan, kısmeti her konuda kapanan kişi tarafından 170 defa tekrarlandığında ise kişinin kısmetsizliği kapanır ve tüm rahmet, bereket kapıları ona açılarak, dilekleri gerçekleştirilir.

Kafirun Suresi Türkçe okunuşu

1- Kul yâeyyuhe’l-kâfirûn.

Lâ a’budumâta’budûn.

Ve lâ entumâbidûnemâa’bud.

Velâ ene âbidunmâabedtum.

Velâentumâbidûnemâa’bud.

Lekumdînukum veliye dîn.

Maun Suresi Arapça Okunuşu

Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm. Eraeytellezîyukezzibubi’d-dîn. Fezâlike’l-lezîyedu’ul-yetîm. Ve lâ yehuddualâta’âmi’l-miskîn.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver