Evlenmek İçin Hangi Sureler Okunur? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Evlenmek İçin Hangi Sureler Okunur?

Müslümanlık inancında, iman eden kişi Allah’a her türlü niyetini dua ederek iletmektedir. İslamiyet inancında evlenmek için hangi sureler okunur sorusuna verilecek olan cevabı ararken Kur’an’a bakmak gerekir.

Müslüman kişilerin Allah’a olan niyetlerini en net ifade etme yöntemi dua etmekten geçer. Müslümanlığa iman eden kişiler için dua etmek Allah ile kurulan bir iletişim yöntemidir. Bu hususta dua etmeden önce kişinin Kur’an-ı Kerim’den bazı ayetleri referans alması dinen daha doğru olacaktır. Hayırlı bir kısmet arayan ve evlenmek isteyen kişilerin en çok araştırdığı konuların başında ise evlenmek için hangi sureler okunur sorusu gelir.

Evlenmek İçin Okunan Sure

Evlenmek isteyen ve hayırlı bir kısmet arayan kişilerin ilk etapta göz önünde bulundurması gereken Kur’an-ı Kerim; Müslüman kişinin evlenebileceği kişiler konusunda da mümini bilgilendirmeyi amaçlamaktadır. Müslüman kişinin evlenmek istediği kişinin de kendisi gibi iyi bir Müslüman ve temiz bir kadın ya da erkek olması son derece önemlidir.

Aile, Müslümanlık dininde son derece önemli bir yapıdır ve iman dolu kişilerin evliliklerinden meydana gelen çocukların dine uygun yetiştirilmesi çok önemlidir. Allah’a evlilik konusunda niyet göstermek isteyen müminlerin bazı sureleri birkaç kez okuması, Allah’ın takdirine bırakılan evlilik konusunda kişiye yardımcı olacaktır. Evlenmek için hangi sureler okunur sorusunu araştıranların Kur’an-ı Kerim’de ulaştıkları ayetler arasında en başta, Ayet-el Kürsi ve Furkan Suresi gelmektedir.

Kısmet İçin Hangi Sureler Okunur

Müslüman kişinin dinen uygun bir evlilik gerçekleştirebilmek adına Allah’a dua yoluyla ilettiği niyetini ibadetler ve Kur’an-ı Kerim ayetleri ile desteklemesi, niyetin gerçekleşmesinde büyük rol oynamaktadır. Hayırlı bir kısmet arayışı içerisinde olan Müslüman kişinin ilk başvurduğu ayetler arasında gelen Ayet-el Kürsi’nin 170 kez okunması, kişinin her türlü niyetinin karşılık bulmasına olanak sağlamaktadır.

Müslümanlıkta evlenmek için hangi sureler okunur sorusuna verilecek en doğru yanıtlardan biri de; 2 rekat niyet namazı sonrasında her biri yedişer defa olmak üzere okunacak;

Fatiha Suresi

İhlas Suresi

Nas Suresi

Felak Suresi ve arkasından gelen bir kez Ayet-el Kürsi olarak bildirilmektedir.

Bu ayetlerin arkasından niyet edilerek konuşma dilinde iletilen kısmet duası kısa sürede Cenap-ı Hak tarafından karşılığını bulacaktır.

Fatiha Suresi

Bismillahirrahmanirrahim

Elhamdulillâhirabbil’alemin

Errahmânir’rahim

Mâlikiyevmiddin

İyyâkena’buduVeiyyâkeneste’în

İhdinessirâtalmustakîm

Sirâtallezineen’amte aleyhim

Ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn

İhlas Suresi

Kul hüvellâhüehad, Allâhüssamed, Lemyelid ve lemyûled, Velemyekünlehûküfüvenehad.

Nas Suresi

Kul e’ûżubirabbinnâs.

Melikinnâs.

İlâhinnâs.

Minşerrilvesvâsilḣannâs.

Elleżîyuvesvisu fî sudûrinnâs.

Minelcinnetivennâs.

Felak Suresi

Kul e’ûzübi-Rabbi’l-felak. Min şerri mâhalak. Ve min şerri ğâsikınizâvekab. Ve minşerri’n-neffâsâti fi’l-‘ukad.

Ayet’elKürsi

Allâhü lâ ilâhe illâ hüvelhayyülkayyûm, lâ te’huzühusinetünvelânevm,

– lehmâfissemâvâti ve mafil’ard, men zelleziyeşfeuindehu illâ bi’iznih,

– ya’lemümâ beyne eydiyhimvemâhalfehüm,

– velâyü-hîtûnebi’şey’imminilmihî illâ bimaşâevesiakürsiyyühüssemâvâtivel’ard,

– velâyeûdühûhıfzuhümâ ve hüvelaliyyül azim.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver