Kaza ve Belalardan Korunmak İçin Hangi Esma Okunur? |

Kaza ve Belalardan Korunmak İçin Hangi Esma Okunur?

Müslüman kişinin her türlü sıkıntısında Allah’a danıştığı ve onun kudretine sığındığı bilinen gerçekler arasında yer almaktadır. Müslümanlıkta iman edenler Kaza ve Belalardan Korunmak İçin Hangi Esma Okunur?

Müslüman kişilerin her türlü sıkıntısına Allah’u Teala yanıt verendir. Allah kulunu her türlü sıkıntıdan sakınır ve korur. Bu açıdan Müslümanlığa iman eden herkes onun hikmetine güvenir ve Allah yanında olduğu sürece başına bir hal gelmeyeceğinin farkında olarak yaşamını sürdürür. Müslümanlık inancında peygamber efendinin buyruklarından yola çıkarak Kaza ve Belalardan Korunmak İçin Hangi Esma Okunur?

Müslümanlıkta Kaza Bela Defeden Dualar

İslamiyet inancında Müslümanların ilk sığındığı liman Allah’u Teala ve onun hikmeti olarak kabul edilmektedir. O’nda her şeye çare vardır ve hiçbir sıkıntı çaresiz bırakılmaz. Allah koruyan ve sakınan olarak Müslüman kişiyi her daim koruyup kollar. Müslümanlığa iman eden kişinin bu konuda üzerine düşen bazı vazifeler bulunmaktadır. İslamiyet’e iman eden kişi yaşamın Hz. Peygamber’in yaşayışına göre düzenlemeli ve tüm yaşamı boyunca onu örnek almalıdır.

Dünyevi yaşamında Allah ile iç içe olan kişi hem dünyevi hayatında kaza ve belalardan korunur hem de ahiret hayatını garanti altına almış bulunur. Bu durumda bir Müslümanın Belalardan Korunmak İçin Hangi Esma Okunur?

Kaza ve Belalardan Korunma Kalkanı

Kişi bazen kafasındaki ve yüreğindeki vesveseler yüzünden korku veya kaygı hissini yoğun bir şekilde yaşayabilir ve bu durum kişinin yaşam kalitesini düşürür, yolunu kaybeder ve doğruyu ayırt edemez duruma gelir. Bunun önüne geçmek için Allah’u Teala peygamber aracılığı ile gece ve gündüz en az 11 defa Kureyş Suresi okunmasını tavsiye buyurmuştur.

Bazı islam alimlerine göre; Taha Suresinin 37 ve 39 ayetlerini sonuna kadar su geçirmez bir malzeme ile saracak şekilde muska haline getirmek korkuyu yok eden çareler arasında yer almaktadır.  Belalardan Korunmak İçin Hangi Esma Okunur? Sorusuna cevap olarak verilebilecek bu sureler son derece etkili ve kişinin yaşamında olumlu etkiye sahip Allah’ın kelamlarıdır.

Taha Suresi 37

Ve lekadmenennâaleykemerratenuhrâ.

İz evhaynâ ilâ ummikemâyûhâ.

Enıkzifîhifîttâbûtifakzifîhifîlyemmifelyulkıhilyemmubissâhıliye’huzhuaduvvunlî ve aduvvunlehu, ve elkaytualeykemehabbetenminnî ve litusneaalâ aynî.

Kureyş Suresi Okunuşu

Li’îlâfiKurayş’in. Îlâfihimrihleteşşitâivessayf. Felya’büdû rabbe hâzelbeyt. Ellezîet’amehümmincû’in ve âmenehümminhavf.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver