Adet iken Dua Edilir Mi? Regl İken Hangi Dualar Okunur? |

Adet iken Dua Edilir Mi? Regl İken Hangi Dualar Okunur?

Müslümanlıkta kadınların adet döneminde yapabilecekleri ibadetler sınırlı bulunmaktadır. Adetli kadınların namaz kılması ve Kur’an okuması uygun görülmemektedir. Peki; Adet iken Dua Edilir Mi Regl İken Hangi Dualar Okunur?

Müslümanlık inancında hem kadının hem erkeğin günlük olarak yapması gereken ibadetleri bulunmaktadır. Bazı durumlarda kadının ibadet yapmasına engel olan şartlar oluşmakta ve kadın dinen sorumluluklarını yerine getirememektedir. Bu gibi durumlar arasında kanamadan ötürü abdest tutmadığından adet dönemi ve lohusalık dönemi ayriyeten son aylarında zorluk yaratabileceğinden hamilelik olarak belirtilmektedir. Adet iken Dua Edilir Mi?

Kadın Adetliyken Dua Okuyabilir Mi?

Müslüman kadının dini vazifelerini bilerek, Allah’ın kelamına inanarak, ibadetlerini yerine getirerek doğru bir hayat yaşaması ve annelik vazifesini yerine getirebilmek amacı ile doğru bir mümin ile evlenmesi buyurulmaktadır.

Bu hususta kişinin kendine doğru bir eş seçmesi çok önemlidir. Evlenip çocuk yapana kadar kadın kendinden sorumlu olmalı ve iffetini koruyarak namusuyla yaşamalıdır. Belli bir döneme kadar fıtratından ötürü hayız denilen âdet kanamasının kadınlarda görüldüğü dönemlerde kanama ötürü ile abdest bozulduğundan kişi oruç tutamaz, Kur’an okuyamaz ve namaz kılamaz.

Adet iken Dua Edilir Mi? Regl İken Hangi Dualar Okunur? Sorusuna; kadının hayız döneminde rahatlıkla yapabileceği tek ibadetin dua etmek olduğunu söylemek doğru olacaktır. Kur’an okuyamayan kadının dinlemesinde bir sakınca bulunmadığından isterse kendine Kur’an okutabilir ya da Kur’an okunan ortamda bulunabilmektedir.

Kadın Adet Döneminde Nasıl Dua Etmeli?

Müslümanlıkta kadınların adetliyken yalnızca dua etmesi, bu dönemde yapabildikleri tek ibadet olduğundan kadının bol bol dua etmesi çok önemlidir. Kadın bu dönemde, geçmiş günahları ve vesveseleri, hayırlara vesile olmasını istediği niyetleri, ölmüş yakınları, korku duyduğu konularda sıkıntısını gidermek için dua edebilmektedir.

Regl İken Hangi Dualar Okunur? Sorusuna cevap olarak her duanın okunabileceğini söylemek mümkündür. Ayrıca her kadın hayız döneminde Kur’an-ı Kerim’e dokunmadan, başka bir yazılı kaynaktan Kur’an içerisindeki ayetleri dua niyeti ile okuyabilmektedir. Bunda dinen Allah‘a göre bir sakınca bulunmamaktadır.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver