Müslüman Cinlerle Nasıl Arkadaş Olunur? |

Müslüman Cinlerle Nasıl Arkadaş Olunur?

Cinler ruhani varlıklar olduğu için insanlar tarafından görünmezler fakat bazı istisnai zamanlarda insanların gördükleri duyulmuştur. İnsanlar gözüyle görmedikleri varlıklardan korkarlar ve bu durum onların aklını kaçırmasına bile neden olabilir. Müslüman cinlerle nasıl arkadaş olunur konusunda cin müslüman olsa bile insanda korku uyandırır. Allah-u Teala cinlerle arkadaş olmamızı isteseydi onları bize gösterirdi bu konuda her şeyin en iyisini bilen Allah’tır. Fakat bu konuda cinlerle insanlar konuşmamıştır diyemeyiz çünkü cinler peygamber olan Hz. Süleyman’a hizmet etmişlerdir. Normal insanların da cinlerle irtibata geçmesi olabilir ama bu büyük tehlikeleri de beraberinde getirebilir. Cinler arasında en zararsız ve en küçüğü olan Nebi cinleri insanlarla dost olmayı seven ve haber getiren cinler olarak bilinir.

Cinlerle Konuşmak İyi midir?

Cinlerle konuşmak ya da irtibata geçmek günah değildir ancak niyet önemlidir. Cinlerle irtibata geçmek istemenin riskleri de vardır. Çünkü sadece müslüman ve Nebi cinleri yoktur aynı zamanda gayrimüslim olan cinlerde vardır. Müslüman cinlerle nasıl arkadaş olunur konusunda da aynı hassasiyetin gösterilmesi gerekir. İnsanın niyeti her zaman önemlidir.

Cinlerle Nasıl Temas Kurulabilir?

Müslüman olan cinlerle nasıl arkadaş olunur diyerek yapılan birtakım usuller insanı tek başına hataya düşürebilir. Çünkü kişinin bilmeden bu işlere girişmesi yapacağı yanlışlarla cinlerin musallat olmasına neden olabilir. Cinlerle temas kurulabilir bu günah da değildir fakat dikkat edilmesi gereken çok nokta vardır. Yanlış olması sonucunda cinler onları kendi tesirleri altına alırlar ve kibre sevke ederler.

Cinler İnsanları Çarpabilir mi?

Cinlerin, insanların her adım attığı yerde bulunması insanların her adımına dikkat etmesini gerektirir özelikle de tenha yerlerde. Cin çarpması insanlar arasında sık duyulan bir olaydır. Bu olaylar yanlış yerde bulunma, besmele çekmeden karanlıkta hareket edilmesi, karanlıkta aşağı doğru sıcak suyun dökülmesi ya da harabe evlerde yanlış hareketlerde bulunmaktır. Cin çarpması Kuran-ı Kerim’de Bakara suresinde de faiz yiyenler hakkında geçer. Cinlerin insanlara en çok zarar verdikleri zaman insanın sürekli cünüp halde gezmesi, abdestsiz olması ve ibadetlerini yerine getirmemesi durumlarıdır.

Cinlerle Konuşmak Günah Mı?

Cinler ile bağlantı kurduğunu anlatan çok sayıda insan vardır. Ancak onlarla iletişim halinde olmak iyi değildir. Müslüman olsalar bile çağırmak ya da herhangi bir bağ kurmak yanlıştır. Hem dini açından hem akıl sağlığını koruma için onlara ulaşmaya çalışmamalıdır. Cinle arkadaş olmanız, kötü niyetle kullanmasınız dahi sakıncalıdır. Müslüman bir cine temas etmeye çalışırken kâfir cinlerden birine denk gelebilirsiniz.

Doğru şekilde irtibata geçilmez ise yapılan hatalar nedeniyle musallat olmasına sebebiyet verebilir. Onlar, insanı şımartarak kandırma yeteneğine sahiptir. Kandırdıkları kişileri istedikleri gibi kullanırlar. Cinler hakkında detaylı bilgisi olmayanların eğlence arayışı ila onları çağırması yanlıştır. Üstelik cinleri kötülüklere alet etme, büyü veya diğer insanları korkutmada kullanma günahtır. Onlarla iyi niyetle iletişim kursanız bile zarar görürsünüz.

Korkutma, vesvese, dinden uzaklaştırma cinlerin insanlara verdiği zararlardandır. Kendi iradeler, akılları, düşünceleri olan varlıklar sizin hayatınızı alt üst edebilir. İnsanları kolaylıkla kandırır, yalanlarına inandırarak Allah’ a şirk koşmalarına neden olabilirler. Allah izin vermediği sürece onlara temas etmeniz mümkün değildir. Allah’ın izniyle cinlere ulaşanları evliya ve peygamberlerdir. Hz. Süleyman onları da iman etmeye davet etmiştir.

Allah-u Teâlâ’nın iradesi dışında hiç kimse cinle konuşamaz. Maneviyatı yüksek kullara sunulan büyük nimetlerden biridir. Bu yüzden Müslüman bile olsa cinlerle arkadaşlık, iletişim kurmaya çalışma, onlar üzerinden hüküm sahibi olma arzusu tehlikelidir. Kişiyi imanından uzaklaştırarak dünya ila ahirette azap çeker.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver