Japonya'da Müslümanlık Nasıl? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Japonya’da Müslümanlık Nasıl?

Japonya’da Müslümanlık 100 yıl önce ortaya çıkmıştır. Fakat Japonlar ticaret yolu ile ülkelerine gelen Müslümanlardan İslam dinin 14.yüzyılda öğrenmişlerdir. İslam dinin Japonya’ da kabul edilmesi ve yayılması 1870’li yıllarda Hz. Muhammed’in hayatını anlatan bir kitabın Japoncaya çevrilmesi ile olmuştur.

Ayrıca Rusya’ da yaşanan Bolşevik Devrimi’ nde Müslüman Tatarların Japonya’ya kaçmaları ile ülkede Müslüman nüfus ortaya çıkmıştır. Ülkede yaşayan Müslümanların büyük çoğunluğu Tokyo’ da yaşamaktadır. İş ve farklı amaçlar ile çeşitli ülkelerden gelerek Japonya’da yaşamaya başlayan Müslümanlar ile Japon halktan İslam dinine geçenler ülkenin Müslüman nüfusunu hızla yükseltmiştir. Japonya’ da Müslümanların ibadetleri için camiler yer almaktadır. Japonya’ da yapılan camiler:

  • İlk cami 1935 yılında Hintli Müslümanların Kobe’ de inşa edilen camidir.
  • Bolşevik devriminden kaçan Tatar Müslümanlar ikinci cami Tokyo şehrinde yapmıştır. Bu cami 2000 tarihinde tekrar yapılmıştır.
  • Tokyo Cami’ nin yeniden yapılması ile ülkede camilerin sayısı artmış ve cami yapımı hızlanmıştır.

Tokyo Cami’nin imamı Japon bir Müslümandır. Bu imam ile birlikte beş japon imam ülkede görev yapmaktadır.

Japonya’ da Ne Kadar Müslüman Var?

Yapılan araştırmalara göre son yıllarda Japonya’ da Müslüman nüfus hızla yükselmiştir. Araştırmalar 2019′ da ülkede yaşayan 230 bin Müslüman bulunduğu görülmüştür. Bu yükselişin nedeni olarak İslam ülkelerinden gelen öğrenci, işçi ve ticaret amacı olan iş insanlarıdır. Yakn zamanda Müslüman olan Japonların sayısı 50 bin olmuştur. Yaşanan bu gelişmeler sonucunda ülkede yeni camiler yapılmaya başlanmıştır. Önceki yıllarda olduğu gibi Japonya’ da Müslümanlık gelişmeye başladığı zamanlarda ülkede İslam’ ı anlatan dergi ve kitaplar çıkarılmıştır. Japonya’da Müslümanlık açısından yaşanan bazı zorluklar vardır. Bu zorluklar:

  • Ülkede her insana aynı davranılır. Çalışma hayatı da aynı düzende işlediği için Müslümanlar oruç ve namaz ile alakalı serbestlik tanımazlar. Çalışma konusunda zaman kaybetmemek için ibadetlere iş saatlerinde izin verilmez.
  • Kanuni olarak bu duruma çözüm aramak yasalar ile engellenmiştir. Müslüman çalışanlar ibadetlerinden uzaklaşmak ve işten ayrılmak zorunda kalmaktadırlar.
  • Müslüman olan Japonlar ise arkadaş ve aile çevresinde zorbalık görmekte ve baskı ile geleneklerini devam ettirmeye zorlanmaktadır.

Japon Dini İnancı Nedir?

Japon mili ve yerli dini Şintoizm’ dir. Şantoiz’in önceki yıllarda resmi din olarak belirlendiği bilinmektedir. Bu din tarihi eski olan bir dindir ve şamanizm ile alakalı uygulamalar içerisinde yer almaktadır. Şinto dininde inanılan tanrı Kami olarak isimlendirilir. Kami ismi doğada yer alan ve önemli olduğuna inanılan ruhları anlatmak için kullanılmaktadır.

Çok tanrılı bir din ve bütün Tanrılar farklı ve özgün özellikler taşıdığına inanılır. Tanrılar öfkelendirildiği zaman öfkelerini azaltmak amacı ile festival düzenlerler. Bu din ikinci dünya savaşı sonunda dini özelliklerini çeşitli nedenler ile yitirmiştir. Japonya’da Müslümanlık ile birlikte halkın inandığı farklı dini inanışlar yer almaktadır.

Japon Ateist Mi?

Japon milli dini Şintoizm olarak bilinen çok tanrılı bir dindir. Ancak Şintoizm din olma özelliğini zamanla yitirmiştir. Gelişen ekonomik ve ticari ilişkiler Japonya’da farklı din ve inanışlar ortaya çıkmıştır. Bu dini inanışlar arasında İslam, Budizm, Hristiyanlık ve Ateist inanış yer almaktadır.  Müslümanlar Allah‘a inanır.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver