Aşık Olan Müslüman Genç Ne Yapmalı? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Aşık Olan Müslüman Genç Ne Yapmalı?

Allah insanları yaratırken çiftler halinde yaratmıştır. Bir kadın ve bir erkek birbirini tamamlayan bir elma gibidir. İnsanlar yaratılırken onlara iradenin yanında duygu, düşünce ve hisler de verilmiştir. Kalp denilen organa bir his vererek sevme duygusu ortaya çıkarılmıştır. Beyine mantık verildiği gibi kalbe de his verilmiştir.

Her insan, her müslüman âşık olabilir bir kadını ya da erkeği sevebilir ona karşı güzel duygular hissedebilir. İnsanı insan yapan bu hislerdir. Peki bir müslüman bu durumları nasıl yapmalı, İslamiyet’te her durumun bir karşılığı vardır. Yani müslüman bir insan bu ölçülere dikkat etmelidir. Aşık olan Müslüman genç ne yapmalı; âşık olmak her insanın hakkıdır. İnsanlar sevebilir veya âşık olabilirler bu durum günah ya da yasak değildir. Fakat İslam dininde her şey helal ile yapılmalıdır. Âşık olan müslüman gayrimüslimler gibi sevdiğini kendine haram kılmamalıdır. Müslümanlıkta evlenmeden önce üç kez görüşme izni vardır bu helaldir ama gerisi helal değildir. Özellikle el ele tutuşmak yalnız görüşmek bunlar helali haram kılar.

Aşk Nedir?

Aşk, iki insan arasında oluşan bağlılık duyusudur. Bu his bir kadın ve erkeği birbirine sevgi ile bağlayan bir durum yaratır. Aşk güzel olduğu kadar da tehlikelidir. Âşık olan müslüman genç ne yapmalı sorusuna yanıt almak bu nedenle çok önemlidir. Allah’ın emir ve buyruklarına uyarak evlilik hayatını günaha çevirmeden aşkını ilan etmesi ve Allah’ın izni ile helal yola girmek için ailesinden izin almalıdır. Aşk her ne kadar iki kişi arasında olsa da Müslüman bireylerin evliliği rızaya bağlıdır.

Âşık olmak Haram mı?

Âşık olmak haram değildir fakat aşkı harama çevirmekte insanın kendi elindedir. Bir Müslümana emredildiği şekilde aşkını yaşadık sürece ve bu kuralların dışına çıkmadık sürece bir günahı yoktur. Çünkü duygusal bir varlık olarak âşık olmak doğamızda bulunur.

Allah Neden İnsanları Aşık Eder?

Allah insanları neden aşık eder; insanlar çift halinde yaratılan varlıklardır bu nedenle dünya içerisinde aile oluşturmak ve imanlarını birlikte tamamlamaları için erkek ve kadını birbirine aşık eder. Gerçek ve helal aşklar insanları din ve dünya hayatı konusunda çok etkiler. Aşık olan müslüman genç ne yapmalı; âşık olduğu insanın kendisine karşı nasıl bir duygu beslediğini bilmeli. Ona haram yaşatmadan ve imanına zarar getirmeden duygularını belli ederek ciddiyetini ailesine anlatmalıdır ve sonrasında eğer yaşlar uygunsa Allah’ın emriyle âşık olduğu insanla dünya evine girmelidir.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver