Müslümanlıkta Erkekler Neden Sünnet Olur |

Müslümanlıkta Erkekler Neden Sünnet Olur

Müslümanlıkta erkekler neden sünnet olur sorusunun cevabı ise şüphesiz peygamberin ve Allah’ın buyruklarına uymak olacaktır.İslam’da erkeklerin sünnet edilmesi sağlık açısından oluşabilecek problemlerin önüne geçmek açısından oldukça önemlidir.

Eski uygarlıklardan itibaren uygulanma sebebi farklılık gösterse bile kimi yerde ritüellerle kimi yerde tıbbi amaçla yapılan sünnet değişik coğrafyalardaki inanışlarla yorumlanmaktadır.

Yahudilikte de uygulanan sünnet seremonisi İslam’da da farklı yöntemler ve geleneklerle uygulanmaktadır. Hatta öyle ki tüm dünyaya yayılmasını Müslüman inananlar sağlamış bulunmaktadır.

İslam’da Sünnet

İslam’la birlikte yaygınlaşan sünnet uygulaması günümüzde gelenek halini almış olsa da sağlık açısından insan bedenine faydası çok büyüktür. Başta cinsel yolla bulaşan hastalıkların engellenmesine ve önlenmesine karşın önemli bir uygulamadır. Bu hastalıklar; prostat, rahim ağzı kanseri, idrar yolları enfeksiyonu veya HIV olarak sıralanabilir. Üstelik sünnet olmanın cinsel istikrarı arttırdığı ve hazzı yükselttiği de savunulan bir olgudur.

Müslüman erkekler neden sünnet olur sorusunun cevabı çok net bir şekilde açıklanmıştır. Sünnet edilen parça nazardan sakınılmak adına toprağa gömülebilir, nehre atılabilir. Bazı mezheplerde ergenlik döneminde, bazı mezheplerde doğar doğmaz, bazı mezheplerde ise erkekliğe geçiş esnasında erkek birey sünnet edilmektedir. Bu uygulamanın, doğurganlığı sembolize ettiği bir başka uygulaması kadınlar içinde bulunmaktadır.

Sünnet Olmak Zorunlu Mu

İslam dinine göre sünnet olmak vacip durumdur ancak hadisler geçerli bir sebep olmadıkça sünnetin ertelenmemesi yönünde buyruklarda bulunmaktadır. Hayatı boyunca inançsız veya başka bir dine mensup olmuş kişi sonradan Müslümanlığa geçse bile, İslam’a iman ettikten sonra sünnet olması gerekmektedir. Küçükken yaptırılmamış olması bir şey değiştirmemektedir. Peygamber Efendi henüz İslam yokken, küçük yaşta sünnet olmuştur ve olmayanları ileriki zamanlarda hadisleri ile sünnet olmaya teşvik etmiştir.

İslam, Sünnet ve Sağlık

Müslümanlıkta erkekler neden sünnet olur net cevap verecek olursak, sağlık açısından sorun yaşamamak için denebilir. Sünnetsiz penis bakteri ve virüslere karşı hassas olur ve çok çabuk mikrop kapar. İç derinin temizlenmemesi durumunda cinsel hastalıklar oluşma olasılığı yükselir. Cinsel organın yapısal bozukluğunu gidermek amacıyla sünnet olunması sağlıkçılar ve din bilimciler tarafından önerilmektedir. İslam’ın esasları namaz ve tesettür kadar sünnet olmayı da kapsamaktadır.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver