Müslümanlıkta Açıklanamayan Sorular | Cevabı Olmayan Dini Sorular Neler? | Allah'ın Bereketi | Allah'ın İsimleri

Müslümanlıkta Açıklanamayan Sorular | Cevabı Olmayan Dini Sorular Neler?

Genç-yaşlı, kadın- erkek birçok insan kafasında din ile ilgili sorular bulunuyor. Kimi bu soruları sorarak cevap arıyor, kimi ise yanlış anlaşılma ya da hiç anlaşılmama korkusu ile sorularını dile getirmiyor. Müslümanlıkta açıklanamayan sorular nasıl ortaya çıkıyor. Bu soruların cevapları insanları tatmin etmediği için cevapsız sorular olarak adlandırılıyor. Özellikle ergenlik döneminde yaşanan dini şüphe sorunu sonucu gelişen bu sorular doğru bir şekilde bilgili kişilerce cevaplanmaz ise ilerde farklı dinlere ya da dinler ile bağı tamamen koparmaya dayanan sonuçlara neden oluyor. Açıklanamayan ya da cevabı zor olarak kabul edilen sorulardan bazıları:

  1. Farklı dinden olanlar ve ateistler haklı ise?
  2. Allah ile iletişimde dua etmek ve Kur’an okumak ön planda değil, namaz ön planda?
  3. Allah kalplerini mühürlediği insanlara neden cehennem cezası veriyor?
  4. Putperestleri eleştirirken neden Kâbe’ yi tavaf ediyoruz?
  5. Allah kötülere ve kötülüklere neden engel olmuyor?

Ateistlerin Dini Var Mı?

Dini şüpheler sonucu ortaya çıkan soruların cevabını bulamayan veya buldukları cevapların yeterli olmadığını düşünen insanlar farklı inanışlara yönelirler. Bu inanışlardan bir tanesi ateist görüştür. Müslümanlıkta açıklanamayan sorular ile tercih edilen ateistlik, hiçbir tanrıya inanmaz. Ateistlerinin kendilerine özgü düşünce ve görüşleri vardır. Fakat din ve dine ait tanrıyı kabul etmezler. Ateist olmak için politeistik, nonteistik ve monoteistik mezheplerine inmaları hala tartışılıyor.

Öldükten Sonra Dirileceksek Neden Ölüyoruz?

Müslümanlıkta açıklanamayan sorular mantıklı cevapları olan sorulardır. her soru için verilen cevabın kişileri tatmin etmesi ve inandırması önemlidir. Merak edilen bu sorulardan biri tekrar dirileceksek neden ölüyoruz sorusudur. Cevap aslında basittir. Bu sorunun cevabı şu şekilde:

  • Üzerinde yaşadığımız dünya var olmuş bütün insanları taşıyacak kapasitede değildir. Düşünsenize ölümler olmasına rağmen dünya kaynakları bu gün bile yeterli gelmiyor. Eğer ölü olmasaydı ve dünya var olduğundan beri doğan bütün canlılar yaşasa idi ne olurdu.
  • Ayrıca Allah dünyayı imtihan mekanı olarak görmemizi istiyor. Bu sınavda başarılı olanlar daimi olan hayatta ödüllendirilecek. Bu dünyada yaşanan zorluklardan ölüm ile kurulmuş oluruz.
  • İnsan vücudu sonsuz yaşama uygun yaratılmamıştır. Hastalanır ve yorulur. İnsanlar sonsuz bir hayatta acı veren bir hastalık ile yaşamak istemez. Bu yüzden ölüm gereklidir.

Allah Kötülere Neden Engel Olmuyor?

İnsanlar intihan için dünyaya gelir. İmtihanda adalet için uyulması gereken kurallar ve kuralları anlayıp uygulamak için insanlara akıl verilmiştir. İrade ve akıl sorunu olanlar davranışlarından sorumlı olmazlar. Küçük çocuklar ve deliler kötülükten sorumlu olmayan kesimdedir.

Allah kötüleri ve kötülükleri yok eder ise imtihan için yarattığı dünya önemini kaybeder. Burada yapılan kötülükler daimi hayatta cezalandırılır.

 

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver