Cinlere Hükmeden Peygamber Hangisi? | Hz. Süleyman ve Cinler |

Cinlere Hükmeden Peygamber Hangisi? | Hz. Süleyman ve Cinler

İslam dininde insan ve hayvanlar dışında ruhani varlıkların olduğu da bilinir. Bu varlıklar;

  • Şeytan,
  • Melek

Ruhani varlıklardan biri olan cinler insan gözüyle görülmezler. İslam dinine göre cinlerin de kendilerine ait bir dünyası vardır ve tıpkı insanların dünyasında olduğu gibi İslam dininde olanlar ve olmayanlar vardır. Yani cinler de insanlar gibi iradeye sahiptir ve dini görüşlerini kendileri belirlerler. İnsanlar cinler hakkında birçok önsezi de bulunur fakat bunların kesinliği bilinmez.

Aynı şey insanların cinleri görebilmesi için de geçerlidir. Bu durum ancak Allah (c.c)’ın izni doğrultusunda gerçekleşebilir. İslam tarihinde cinler ve insan ilişkileriyle ilgili olarak kesinliği net bilinen cinlere hükmedebilen peygamberimizin varlığıdır. Dünyanın yaratılışından itibaren insanlara dini yönelimleri için birçok peygamber gönderilmiştir. Peygamberlerin her biri birer mucize sahibidir ve getirmiş olduğu dini insanlara yaymakla mükelleftir. Ancak sadece içlerinden bir tanesi cinlere hükmedebilmiştir. Cinlere hükmeden peygamberimiz Hz. Süleyman’dır. Hz. Süleyman’ın cinlere hükmedebilmesi; özellikle zorlu işlerin yani sadece insan gücünün yetemeyeceği durumların gerçekleşebilmesi için böyle bir mucize tanımlandığı rivayet edilir.

Hz. Süleyman Kimdir?

Hz. Süleyman, kendinden önce gönderilmiş olan peygamberler gibi dini yaymak için gönderilmiştir. Her peygamber dünyaya gönderilirken insanların ona inanabilmesi ya da dini yayarken kullanabilmesi için birer mucize ile gelmiştir. Ancak Hz. Süleyman birden fazla mucizeye sahiptir. Cinlere hükmeden peygamberimiz olarak bilinen Hz. Süleyman dini yalanlayan ve kötüleyen insanlar için cinler, hayvanlar ve insanlardan oluşan bir orduya sahiptir.

Hz. Süleyman Cinlerle Anlaşması

Cinlere hükmeden peygamberimiz, Allah-u Teala’nın kendisine sunmuş olduğu mühür sayesinde cinlere hükmedebilmiş ve konuşabilmiştir. Kuran-ı Kerim’de Hz. Süleyman ve cinler hakkında geçen ayetlerde cinlerin, Hz. Süleyman’ın emri altında çalıştığı bilinir. Cinlere hükmeden peygamberimiz, onların;

  • Usta olanlarına kaleler ve saraylar gibi yapıtlar yaptırmış,
  • Deniz ustalarına da denize dalmalarını söylemiştir. İçeriğin tamamını bilen ancak Allah’tır.
  • Diğerlerini ise farklı işlerde çalıştırmıştır. Onlara verilen bu görevler insanların gücünün yetmediği zamanlardır.

Cinler, Hz. Süleyman’dan çok korkarlarmış ve Allah’ın izniyle sadece onun dediklerini yerinde getirirlermiş.

Hz. Süleyman Cinlerle Savaştı mı?

Hz. Süleyman Allah’ın ona verdiği mucize ile en güçlü cinlere hükmedebilmiş ve onları emri altında çalıştırmıştır. Rivayet edilene göre Hz. Süleyman cinler ve hayvanlardan oluşan bir ordu kurarak birçok zafer elde etmiştir.

Yorum Yapılmamış

Cevap Ver